Statoil skal fyre op til 2.400 tekniske medarbejdere

Statoil mærkes af lave oliepriser, og det betyder nye fyringer i det norske olieselskab, der allerede har været ude med sparekniven ad flere omgange.

Foto: TOBY MELVILLE.
Læs mere
Fold sammen

Olieselskabet vil ifølge norske Dagens Næringsliv reducere omkostningerne med 20 pct. inden for det tekniske område, hvor Statoil har 12.000 ansatte, og det kan koste 2.400 ansatte jobbet, skriver det norske medie.Der blev allerede fredag sagt farvel til 150 fagmedarbejdere hos Statoil, men informationsdirektør i selskabet, Jannik Lindbæk, bekræfter, at der kigges på nye besparelser. Planerne fremlægges ifølge Dagens Næringsliv i maj.

- Arbejdet kører på fuld kraft. Realiteten af processen får man ikke klarhed over før engang, når vi nærmer os sommeren, siger Lindbæk ifølge den norske avis.Statoil har sparet 4,9 mia. norske kr. siden 2013 og har i løbet af det seneste år nedbemandet kraftigt. 1950 ansatte har således måtte finde sig noget nyt at lave. Det er de lave oliepriser, der siden sidste sommer er halveret, som får skylden for selskabets udvikling.