GPV Industri konkurs efter betalingsstandsning

GPV konstaterer nu, at selskabet er nødt til at gå konkurs i fortsættelse af den betalingsstandsning, der blev anmeldt i april.

Foto: Claus Fisker / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- GPV Industri har ikke mulighed for at gennemføre en kapitalmæssig restrukturering og kapitaludvidelse, der kan medføre, at selskabet vil kunne videreføres. På den baggrund har GPV Industri A/S i dag besluttet at indgive egen konkursbegæring, skriver selskabet.

GPV Industri understreger, at konkursbegæringen ikke berører de sunde og fortsættende aktiviteter, der er samlet i GPV International A/S, som er et 100 pct. ejet datterselskab af GPV Industri A/S.

- Disse aktiviteter omfatter alle Elektronik aktiviteter og de profitable Mekanik aktiviteter, understreger selskabet.

Bo Lybæk, CEO, og Kurt Carstensen, CFO, vil fortsætte som direktion i GPV International-koncernen, men som konsekvens af den indgivne konkursbegæring i GPV Industri A/S og den dermed ændrede situation vil den general forsamlingsvalgte del af bestyrelsen i GPV International A/S fratræde.

GPV anmeldte 3. april en række selskaber i GPV Industri-koncernen i betalingsstandsning og ændrede sin koncernstruktur og samlede de planlagte fremadrettede aktiviteter - GPV International Tarm, GPV Electronics Aars, GPV Components Norge, GPV Asia Thailand og GPV Electronics Schweiz - i en ny virksomhedsgruppe under GPV International.

For at samle de fremadrettede mekanikaktiviteter venter selskabet, at GPV International overtager og viderefører de overskudsgivende aktiviteter, som hidtil har været udført i GPV Teknik.

Printkortaktiviteterne i det delejede GPV Suzhou og i Printca, der er udskilt i et selvstændigt selskab, fortsat som selvstændige enheder uden for betalingsstandsningen.

Da overdragelser fra GPV Teknik og udsepareringen af Printca i et selvstændigt selskab fra GPV PCB-divisionen medførte, at de positive aktiviteter videreføres, blev det besluttet 21. april, at de ophørende aktiviteter i GPV Teknik og GPV PCB-divisionen afvikles i konkursregi. Derfor indgav GPV konkursbegæring for disse selskaber.

RB-Børsen