GN og William Demant yderpunkter i let faldende C20

Efter tirsdag at have sat rekord nummer 28 i år ligger det toneangivende danske aktieindeks, C20 Cap, onsdag middag 0,3 pct. lavere i 612,65. GN Store Nord gør ellers sit til at fortsætte rekordstrømmen, men et snævert flertal af de øvrige aktier i eliteindekset ligger lavere - blandt andet GN-konkurrenten William Demant.

Læs mere
Fold sammen
En strøm af regnskaber præger onsdagens aktiehandel i København, og blandt C20'erne er investorerne især begejstrede for tallene fra GN Store Nord, der leverede bedre på såvel top- som bundlinje.

GN kom ud af andet kvartal med et nettooverskud på 174 mio. kr. efter en omsætning på 1695 mio. kr. Ifølge et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans var der ventet et overskud på 168 mio. kr. og en omsætning på 1646 mio. kr. Selskabet oplyste i øvrigt iværksætte et nyt aktietilbagekøbsprogram på 300 mio. kr.

- Andet kvartal har været et rigtig godt kvartal - det er der ingen grund til at lægge skjul på. GN Store Nord voksede med 15 pct. organisk, og stigningen i indtjeningen var endnu større, siger Anders Boyer, finansdirektør hos GN Store Nord. Aktien stiger 2,9 pct. til 120,4 kr. og er i 2013 dermed steget 47,4 pct.

William Demant, der er stor konkurrent til GN's høreapparatforretning, formåede derimod ikke at leve op til analytikernes forventninger med sit halvårsregnskab, som viste et driftsresultat (EBIT) på 880 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et driftsoverskud på 899 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Ifølge aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets er det de salgsfremmende omkostninger, der gør, at selskabet kommer ud med en lidt lavere indtjening end ventet. William Demant-aktien falder 2,2 pct. til 487,8 kr. på regnskabet.

Jyske Bank overraskede positivt med sine tal for andet kvartal. Banken realiserede for kvartalet et væsentligt bedre end ventet nettooverskud på 520 mio. kr., hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans havde regnet med et overskud på 323 mio. kr.

- Det ser fornuftigt ud, og det hælder også til den gode side af fornuftigt. Ved første øjekast ser det rigtig godt ud, men der er forskellige små detaljer i det, der gør, vi kommer ned på fornuftigt. Det afspejler også, at de underliggende markedsforhold er stabile, og at der allerhøjest er en svag bedring at se på indtægtssiden, siger aktieanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets.

Jyske Bank-aktien stiger 0,5 pct. til 267,9 kr.

Produkttank- og tørlastrederiet D/S Norden kan for andet kvartal notere et nettounderskud på 22,4 mio. dollar, hvilket var 12,4 mio. dollar ringere end ventet. Skuffelsen udmønter sig i et kursfald på 2,4 pct. til 203,6 kr.

ALK-Abelló klarede sig i andet kvartal bedre marginalt bedre end ventet målt på indtjeningen. Bundlinjen endte på et minus på 30 mio. kr. - en mio. bedre end ventet. Aktien falder dog 0,4 pct. til 455 kr. Biotekselskabet Topotarget falder desuden 2,3 pct. til 2,57 efter sit regnskab, der bød på et underskud på driften (EBIT) på 12,6 mio. kr.

Carlsberg har fået hævet sin anbefaling af Credit Suisse, der nu anbefaler "outperform" mod tidligere "underperform". Bryggeriaktien steg tirsdag 2,5 pct. på positive røster fra japanske Nomura, og onsdag stiger den yderligere 0,3 pct. til 584 kr.

Spar Nord Bank, der i sit halvårsregnskab fastholder forventningerne til hele året om en basisindtjening på 1-1,1 mia. kr., ligger 0,7 pct. lavere i 42,7 kr.