Glistrup var pisket til at købe aktier - brød sin egen grænse

Parken havde et enormt behov for at købe sine egne aktier i efteråret 2007. Det gik dog meget trægt med at få værdipapirerne ind, og derfor gav Jørgen Glistrup lov til, at man satte sig på to tredjedele af markedet. "Jeg var pisket til at købe aktier," lyder det fra direktøren.

Foto: Thorkild Amdi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jørgen Glistrup havde et stort behov for at købe Parkens egne aktier i efteråret 2007. Diverse optionsprogrmamer havde givet FCK-moderselskabet et underskud på over 30.000 af sine egne aktier.

I november 2007 ringer Jørgen Glistrup til FIH-bank, som han har en rådgivningsaftale med, for at høre, hvor mange Parken-aktier, det er lykkedes at købe.

Traderen »S« svarer, at man har købt 280 aktier, da omsætningen på dagen kun har været i underkanten af 600 stk. Grunden til, at han ikke har købt flere, er, at Glistrup tidligere har sat en grænse for indkøbene på 50 pct. af den samlede omsætning i aktien.
"Ja. Men altså 280 aktier. Det er fandme ikke mange," sagde Glistrup i samtalen.
"Næ." svarerede S
"Jeg ved godt, at jeg satte begænsning på. Jeg ville prøve og se om vi kunne ramme 40-50 (procent af handelsvolumen, red.). Men 280 aktier det.. så kommer jeg jo ingen vegne, for fanden,« konstaterede Glistrup,
"Hvad mener du, at du aldrig når i mål?" spørger traderen og spørger derefter, om man skal "speede den lidt op"
De to taler lidt frem og tilbage, inden Glistrup siger:
"Det er jeg sådan set relativt ligeglad med, om vi kommer over de 50 procent. "
"okay"
"Vi er oppe på 64 den ene dag. Kan jeg huske."
"Ja"
"Så altså, gå op på 2/3 dér. Det har jeg sådan set ikke nogen problemer med"
"Okay"
"Men kommer vi over 1200, så er det lige vi skal lade være med at dominere marked"
"Yes"

Havde det skidt med det

Glistrup gav efterfølgende i retten udtryk for, at han ikke brød sig om at være oppe på de dele af omsætningen af Parken-aktien.

»Hvis jeg fastholder 50 procent, så må jeg imødese, at jeg ikke kan leve op til vores kontraktlige forligtigelser,« siger Glistrup som forklaring for, hvorfor han gik op på to tredjedele.

»Jeg har det skidt med at gå op på to tredjedele, det er ikke noget. jeg er glad for. men på den anden side kan jeg ikke leve med, at jeg ikke kan afdække mine egne aktier. Men jeg er pisket til det,« siger Glistrup også i retten.

Anklagemyndigheden spurgte derefter ind til, om Jørgen Glistrup satte det højest ikke at begå kontraktbrud eller ikke at dominere markedet?
»Det gemmer vi til processen,« brød Glistrups advokat, Karoly Németh ind.
»Skal jeg forstå det sådan, at det vil man ikke svare på?« spurgte anklagemyndigheden.
»Ja,« konstaterede Németh efterfølgende.

Glistrup nægter sig skyldig i anklagerne om kursmanipulation.