En dag i retten med nærige Glistrup

Op mod 15 telefonsamtaler blev mandag afspillet i Parken-sagen. På båndene kunne man høre tidligere administrerende direktør, Jørgen Glistrup, gå efter aktiehandler til så lave kurser, at det grænsede til det nærige. Men beviserne fra den mest belastende periode venter stadig.

»Igen et eksempel på, hvordan jeg forsøger at fedte mig igennem,« sagde Glistrup i retten om besparelsen og kaldte derpå sig selv nærig. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thorkild Amdi
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Hallo, det er Jørgen Glistrup,« sådan lød det op mod 15 gange i løbet af mandagens retsmøde i Parken-sagen, hvor såvel anklager som forsvarer havde valgt at afspille en række telefonsamtaler fra 2007.

Fælles for samtalerne var, at de alle havde fundet sted mellem Jørgen Glistrup og FIH Erhvervsbank. Det var dog kun Jørgen Glistrups bidrag til samtalerne, retten fik afspillet. Derfor kunne man engang imellem støde på bidder som denne:

»Hallo, det er Jørgen Glistrup ... Det er helt i orden ... Nej, for helvede da! Hahaha!«

Hvad, der blev talt om, kunne være svært at afkode, og Jørgen Glistrup selv var heller ikke begejstret for at skulle forholde sig til halve telefonsamtaler, der fandt sted for syvethalvt år siden.

»Jeg kan ikke lave andet end en gættekonkurrence,« lød det flere gange fra Glistrup.

De passager, der kunne afkodes, var dog meget klare: Jørgen Glistrup prøvede uden undtagelse at byde under kursen på Parken-aktien, når han selv skulle have aktier.

De mange telefonsamtaler, som blev afspillet under mandagens retsmøde, omhandlede en periode fra marts 2007 til begyndelsen af november samme år.

I den periode havde Parken næsten uafbrudt et behov for at erhverve mellem 30.000 og 40.000 af sine egne aktier til optionsprogrammer og virksomhedsovertagelser.

»Det er klart, at jo billigere jeg kan få dem, jo flere vil jeg have,« sagde Glistrup på et tidspunkt til sin bankforbindlese, mens han i en anden samtale forsøger at byde ti kurspoint mindre for 400 aktier – en besparelse på 4.000 kroner i et år, hvor Parken havde et overskud på 130 millioner kroner.

»Igen et eksempel på, hvordan jeg forsøger at fedte mig igennem,« sagde Glistrup i retten om besparelsen og kaldte derpå sig selv nærig.

Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard er naturligvis ikke tiltalt i Parken-sagen for at have manipuleret kursen nedad. Og de ovennævnte telefonsamtaler er da også optaget i en periode, der ligger umiddelbart op til den såkaldte gerningsperiode.

Gerningsperioden har anklagemyndig-heden afgrænset til at være tiden fra 12. november 2007 til 1. august 2008. Det er altså her, at den påståede kursmanipulation skulle have fundet sted,

Dermed må det antages, at anklagemyndigheden heller ikke mener, der er sket noget odiøst i den periode, som telefonsamtalerne hører til.

Det næste retsmøde er onsdag, og her er det forventningen, at der vil blive afspillet telefonsamtaler fra gerningsperioden i retssalen.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige.