Fredagens obligationer: Renterne i bakgear på ugens sidste dag

Renterne på tiårige statsobligationer faldt fredag og sikrede, at den samlede udvikling for ugen blev negativ i Danmark.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende tiårige statsobligation sluttede i 0,37 pct., hvilket var 4 basispoint lavere end torsdag eftermiddag og et enkelt basispoint under slutniveauet fra fredag i sidste uge.

I Tyskland faldt den tiårige rente 1 basispoint til 0,29 pct.

Obligationsmarkedet startede fredagen med nervøsitet og fokus på sikre investeringer. Tvivl om, hvordan det ender med den amerikanske skattereform, som politikerne i Kongressen for tiden forhandler om, er med til at give forsigtige investorer, som også undgår at tage alt for store risici forud for årets afslutning.

I Europa har der været lidt bekymring om den politiske situation i Italien forud for landets valg i marts. Reuters skriver, at landets parlament kan blive opløst hen over jul og nytår.

Nøgletalskalenderen var relativt tom fredag. Fra Europa kom der nyt om handelsbalancen i eurozonen, mens de vigtigste økonomiske data blev leveret fra USA.

Her viste både Empire Manufacturing-indekset for december samt industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen i november lidt svagere takter, end der var forudset blandt økonomerne ifølge Bloomberg News' estimater.

/ritzau/FINANS