Fransk storbank: Kapitalfond køber ReSound

Også Philips eller Johnson & Johnson, der begge har været involveret i høreapparatindustrien før, kan være en løsning for GN Store Nord.

Den mest sandsynlige køber af høreapparatselskabet GN Resound er en kapitalfond.

Det er vurderingen fra analytiker Thomas Bernhardsgrütter fra finanshuset Cheuvreux, der er en del af franske Credit Agricole. Onsdag kollapsede salget af GN Resound til Sonova (det tidligere Phonak), hvilket har fået GN Store Nord til at se sig om efter nye købere.

"Den mest sandsynlige køber er en kapitalfond eller selskaber som Philips eller Johnson & Johnson, der begge har været involveret i høreapparatindustrien før," siger Thomas Bernhardsgrütter til RB-Børsen.

Salget af GN Resound blev stoppet af de tyske konkurrencemyndigheder, hvilket betyder, at et salg til de to andre store høreapparatproducenter, William Demant og Siemens, er udelukket. Tilbage er de to mindre selskaber, danske Widex og amerikanske Starkey.

"Jeg tror ikke en konkurrent vil købe det, da de store er udelukket, mens det er usandsynligt at Widex eller Starkey kan gøre det. Det ville betyde, at Widex eller Starkey skulle købe en større konkurrent. De er private selskaber og har ikke adgang til aktiemarkedet, og derfor ville de selv skulle finansiere handlen. Men det er svært at tyde signalerne fra Widex og Starkey," siger Thomas Bernhardsgrütter.

Meldningen fra GN Store Nord er, at GN Resound fortsat er til salg, men hvis der ingen købere er, overvejer GN Store Nord at splitte selskabet op i to.

"De taler om en opsplitning af selskabet, men der er helt klart et pres fra aktionærene om, at de vil have nogle kontanter nu. Jeg har en fornemmelse af, at der vil være et pres for at sælge GN Resound igen, ligesom jeg tror, at der vil være interesse for selskabet," lyder vurderingen fra Thomas Bernhardsgrütter.

William Demant afviser at ville købe GN Resound, mens meldningen fra Philips er "ingen kommentarer". Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Widex eller Starkey.
(RB-Børsen)