Flere gode grunde til at investere i biotek - Credit Suisse

 

Der er adskillige gode grunde til at investere i biotekindustrien. Og især den europæiske del af den farmaceutiske branche fremstår som attraktiv. Det vurderer den schweiziske storbank Credit Suisse.

 

For det første giver den makroøkonomiske situation basis for en blomsterende biotekindustri. Historisk har biotekbranchen klaret sig bedre i opgangstiden end modsat, og mens Credit Suisse foreslår en overvægt på 3 pct. for aktier i almindelighed og 20 pct. for de europæiske aktier isoleret for indeværende år, vil kombinationen af stærk makroøkonomisk miljø og en forventet positivt nyhedsstrøm sammen med konsolideringsfokus løfte biotekselskaberne, mener banken.

 

Credit Suisse ser samtidig den ikke uvæsentlige bedre udvikling i Europa versus Nordamerika fortsætte i år. En af årsagerne er, at de europæiske biotekselskaber er mindre end de nordamerikanske, og Credit Suisse har en overvægt på small og medium cap aktierne, idet mange af selskaberne er længere fremme i udviklingsarbejdet end tilfældet er for de store farmaselskaber.

 

Den igangværende konsolidering i biotekbranchen vil ligeledes holde hånden under markedet og dertil kommer mulighederne for indgåelse af licensaftaler. De store medicinalselskaber har længe haft en udpræget mangel på nye produkter, og derfor står indlicensiering højt på farmaselskabernes ønskeseddel.

 

Sidst men ikke mindst vurderer Credit Suisse ikke bioteksektoren som værende overvurderet, hverken set i et historisk lys eller i forhold til de præmier, som farmaselskaber har vist sig villige til at betale for nylig.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )