Finsk elevatorgigant indfriede forventningerne i tredje kvartal

Den finske elevatorproducent Kone havde i tredje kvartal medvind på det nordamerikanske marked og levede op til analytikernes forventninger på stort set alle parametre. Det viser en regnskabsmeddelelse torsdag.

Foto: KIMMO BRANDT.
Læs mere
Fold sammen

Nettoomsætningen i kvartalet blev sendt en etage op til 2,18 mia. euro mod 1,9 mia. euro i samme kvartal sidste år. Analytikerne havde ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg ventet en omsætning på 2,17 mia. euro.

Driftsindtjeningen på EBIT-niveau steg til 325,9 mio. euro i kvartalet mod 277,5 mio. euro i samme periode sidste år. Det var lige nøjagtigt, hvad analytikerne havde ventet ifølge Bloomberg.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Ordreindgangen lød i kvartalet på 1,76 mia. euro, hvilket er en stigning fra tredje kvartal sidste år, hvor der tikkede ordrer ind for en værdi af 1,58 mia. euro.

Fremgangen var særdeles stærk i Nordamerika, hvor efterspørgslen udviklede sig bedre end ventet. Til gengæld dykkede efterspørgslen i Kina en smule.

Selskabet fastholder forventningerne til salget og præciserer forventningerne til driftsresultatet en smule til 1,2-1,25 mia. euro mod tidligere 1,19-1,25 mia. euro.

- Jeg er tilfreds med, at vi fortsat præsterer godt i et markedsmiljø, som er udfordret fra flere sider. Det viser, at vores strategi og stærke eksekvering forsat skaber resultater, siger Henrik Ehrnrooth, der er administrerende direktør for Kone, i regnskabsmeddelelsen

Kone-aktien steg omkring 3 pct. efter regnskabet, men er siden faldet tilbage til et minus på 0,7 pct. for dagen til 36,27 euro på børsen i Helsinki.