Finansfokus - fredag

 

Fredagen afsluttes i et lidt mere roligt tempo efter torsdagens regnskabsstorm. På den danske scene vil fokus være rettet mod FLSmidth grundet opkøbstilbudet på GL&V's mineraldivision.

 

Det er ventet, at FLSmidth-investorerne får svar fra canadiske GL&V på opkøbstilbudet. Opkøbstilbudet er på divisionen, der er leverandør af anlæg til mineindustrien. Opkøbet skal styrke datterselskabet FFE Minerals, som befinder sig i et lukrativt og kraftigt voksende marked. Det er FLSmidths strategiske plan, at FFE Minerals skal udvikle sig til at nå sammenlignelig størrelse med FLSmidths cementaktiviteter, hvilket også skal mindske de cykliske udsving i koncernen.

 

På den udenlandske scene vil investorerne fortsat få spændende regnskabspræsentationer. Europas største bilfabrikant Volkswagen aflægger halvårsregnskab. De seneste regnskabspræsentationer fra bilbranchen har været gode, især regnskaberne fra tyske DaimlerChrysler, franske Peugeot Citroen og amerikanske Ford har imponeret investorerne.

 

Oliebranchen få også ekstra opmærksomhed i USA med regnskabspræsentationerne fra olieudvindingskoncernen Chevron og olieserviceselskabet Baker Hughes. Olieserviceselskaberne har generelt nydt godt af oliekoncernernes store investeringslyst.

 

I Storbritannien kommer mediebranchen i centrum. Halvårsregnskaberne kommer fra betalings-tv-udbyderen BskyB og nyhedsbureauet Reuters Group. Branchen er midt i en konsolideringsperiode, hvor Thomson Financial er ved at blive fusioneret med Reuters. Den amerikanske Dow Jones-koncern er ved at blive opkøbt af News Corp, ledet af mediemogulen Rupert Murdoch.

 

Ved eftermiddagstid vil den amerikanske offentliggørelse af BNP-opgørelsen få stor opmærksomhed. Efter en meget svag BNP-vækst på blot 0,7 pct. (målt på årsbasis) i første kvartal ventes væksten i andet kvartal at være steget til 3,2 pct. Obligationsinvestorerne vil også være opmærksomme på opgørelsens priskomponent grundet den amerikanske centralbanks vedvarende inflationsbekymringer.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )