Færdig Keops-direktør: Sådan er business

Karsten Poulsen - den tidligere ISS-kassemester, der nu stopper som topchef i Keops - siger, at han har det fint med afskeden, som han finder naturlig.

Han nåede kun at være i Keops godt et års tid, Karsten Poulsen, der nu ifølge ham selv i fuld fordragelighed og venskabelig enighed forlader virksomheden efter et ejerskifte, hvor Keops i dag er en del af den islandsk ejede Landic Proberty.

”Jeg har det godt med det,” siger Karsten Poulsen om det overraskende brud.

”Vi fik hurtigt lagt en plan for Keops, som var en sekspunktsplan, der skulle gennemføres. Alt er lykkedes fint, syntes jeg. Som det sjette punkt i planen har vi tegnet konturerne til en ny strategi. Og vi mener sekspunktsplanen var med til at skabe appetit om virksomheden,” siger Karsten Poulsen til Business.dk.

”Men det er helt åbenlyst, at når en virksomhed køber en anden, så vil der på et tidspunkt skulle afklares nogle ting ledelsesmæssigt. Og når en virksomhed køber en anden virksomhed og selv har en ledelse, så er det fordi, at den ledelse vil drive forretningen videre,” siger Karsten Poulsen.

”Vi har bare villet have sikkerhed for, inden vi stoppede, at de tiltag, der er gennemført, er blevet forankret i den nye virksomhed. Vi har simpelthen villet sikre, at der ikke er faldet noget ned mellem stolene,” siger den tidligere finansdirektør i ISS.

Men selv om der skal komme en afklaring i topledelsen, så kan det vel godt være skuffende, at man ikke skal være nummer 1?

”Man skal huske på, at der var to veje frem for Keops. Vi kunne vælge at komme tilbage på opkøbssporet i den nærmeste fremtid. I alle scenarier skal den her virksomhed på vækstsporet igen, det er bare et spørgsmål om hvornår. Men med den situation vi ser derude på de finansielle markeder, så skal det ikke være lige nu. Så vækstambitionerne er intakte, men lige nu kigger man på konsolidering, og derfor var vi fuldstændig enige om, at det var naturligt at slanke virksomhedens ledelseslag i den her sammenhæng,” siger Karsten Poulsen.

”Jeg bakker op om, at i lyset af et fokus på konsolidering, så skal ledelses-teamet være slankere. Man er jo nødt til at tage en sådan debat – og det har vi gjort, og det har så betydet, at Michael Rosenvold og jeg skal finde nogle nye udfordringer,” siger Karsten Poulsen.

Men det må da være frygtelig ærgerligt, at I ikke får mulighed for at implementere den strategi, I selv har været primus motor for, og føre den ud i livet?

”Jo, det kan du sige, men sådan er det engang imellem, sådan er business jo. Jeg er sikker på, at der er opbakning til vores strategi-idéer i den fortsættende virksomhed. Det håber jeg i hvert fald. I vores strategi-diskussioner har vi under alle omstændigheder været meget enige og har haft sammenfaldende idéer, og i stedet for at hænge med mulen vil jeg glæde mig over, at virksomheden forhåbentlig vil gøre brug af dette materiale, eller i hvert falde centrale dele af de strategiske tanker,” siger Karsten Poulsen.

Har dit brud med Keops noget at gøre med den nye ejerstruktur, der blev skabt tidligere på ugen, hvor Baugur sendte en stor del af porteføljen over under FL Groups ejerskab?

”Nej, men jeg vil slet ikke kommentere på den slags, fordi det er ikke mit anliggende,” siger Karsten Poulsen.

Han mener, at det er godt at få truffet beslutningen her og nu, hvor både han selv og Michael Rosenkvist har en alder, hvor det er naturligt at prøve kræfter med noget andet.

”Den her tilpasning i Keops, den er vi kommet godt igennem, så de erfaringer tager vi med i værkstøjskassen. Men mon ikke vi finder en ny spændende udfordring,” siger han.

Hvad har du lyst til nu?

”Først vil jeg sidde og fundere lidt over det, men jeg synes, det er lykkedes meget godt som CEO for Keops, så det har da givet blod på tanden. Så det er et sådant job, jeg godt kunne tænke mig igen, men der er også mange andre jobmuligheder, der er spændende. Men det var klart et ønske, da jeg forlod ISS, at få lov til at arbejde med et bredere område,” siger Karsten Poulsen.

Hvilken branche vil du foretrække?

”Både ejendomme og service har det fællestræk, at det er porteføljevirksomheder. Så der, hvor der er portefølje-natur, der vil jeg meget gerne være. Det kræver disciplin, og den slags virksomheder finder man ofte i brancher, hvor der er vækstmuligheder,” siger Karsten Poulsen.