Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Traditionelt er perioden fra julen og frem til det nye år de dage på året med den laveste omsætning, da så godt som alle investorer har lukket bøgerne for året. Ingen er derfor interesserede i at tage nye positioner og dermed løbe en risiko.
»De større valutaer i verden handler i et snævert spænd, hvilket har været tilfældet siden før jul. Omsætningen er tynd,« siger valutastrateg i Nordea i Stockholm Martin Emlund til Bloomberg News og tilføjer:
»Det virker usandsynligt, at markedsdeltagerne vil agere nævneværdigt inden nytår.«
Der skal onsdag 117,75 yen til at købe en dollar mod omkring 117,45 sent tirsdag. I det andet hovedvalutakryds - euro mod dollar - er lidt mere sving. Der skal 1,0413 dollar til at købe en euro mod lige under 1,0460 sent tirsdag.
»Der er solid modstand omkring 1,05-niveauet, og det forhindrer euro i at styrkes markant,« vurderer flere handlere over for Bloomberg News.
Underliggende vurderes det, at dollarstyrkelsen vil fortsætte, så længe der er stærke nøgletal fra den amerikanske økonomi.
Senest er rækken af pæne tal forstærket med data for den amerikanske forbrugertillid tirsdag. Den steg i december markant til 113,7 mod ventet 109,0 og 107,01 i november.
Dermed landede forbrugertilliden på det højeste niveau i 15 år og også højere end før finanskrisen. Det var udelukkende forventningerne, der trak op, mens den aktuelle vurdering af den økonomiske situation faldt.
»Denne opdeling kan afspejle forventninger om Trumps skattelettelser, der ventes i andet halvår 2017.«
»Forbrugerne var også mere optimistiske med hensyn til indkomsten og arbejdsmarkedet, hvilket traditionelt lover godt for privatforbruget,« vurderer Kim Fæster, der er chefanalytiker i Jyske Bank, i en kommentar.