Valuta: Den svenske krone styrkes efter rentenyt fra Riksbanken

Der er en styrkelse af møntfoden fra hinsidan, efter at den svenske centralbank, Sveriges Riksbank, onsdag formiddag valgte at fastholde renten.

Foto: MAURITZ ANTIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske krone styrkes over for en kurv af sine væsentligste ækvivalenter. Over for euro er den svenske krone ifølge Bloomberg News på det stærkeste niveau i over to måneder.

Riksbanken holdt - hvilket var ventet af et flertal af økonomerne - fast i, at den ledende rente skal ligge på minus 0,5 pct. Derimod øges obligationsopkøbene med 30 mia. svenske kr.

Sveriges Riksbank har holdt styringsrenten uændret på minus 0,5 pct. siden starten af 2016, mens opkøbet af obligationer blev hævet med 45 mia. til i alt 245 mia. svenske kr. tilbage i april.

Riksbanken meddelte dog, at dens beslutning om at udvide sine økonomiske stimuli blev mødt af intern kritik, idet tre af centralbankes pengepolitiske komites seks medlemmer udtrykte forbehold.

Dermed kan slutningen på centralbankens lempelige pengepolitik så småt være i syne, så længe at den svenske økonomi viser tegn på fremdrift, vurderer de to svenske storbanker Swedbank og Nordea ifølge Bloomberg News.

Umiddelbart efter centralbankens melding blev euro også styrket, men den europæiske fællesmønts styrkelse kunne altså ikke måle sig med sin svenske pendants styrkelse.

Onsdag eftermiddag går der 0,7715 svenske kr. per dansk kr., mens der ved dansk børslukketid tirsdag skulle 0,7639 svenske kr. til at købe en dansk. Samtidig koster en euro onsdag 1,0419 dollar mod 1,0377 tirsdag.

/ritzau/FINANS