Europæiske aktier: Volvo tog teten i opstemt marked

Der var brede stigninger på de europæiske børser fredag, hvor den seneste tids forsigtighed som følge af usikkerheden omkring Nordkorea var kastet over bord.

Foto: Bob Strong. Arkivfoto: Svenske Volvo var omsværmet af investorerne, da lastbilproducentens nye langsigtede målsætninger overraskede positivt.
Læs mere
Fold sammen

Svenske Volvo var omsværmet af investorerne, da lastbilproducentens nye langsigtede målsætninger overraskede positivt.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks rundede ugen af med en stigning på 0,7 pct.

På landebasis var det tyske DAX-indeks og det franske CAC 40-indeks i front på landebasis med stigninger på 0,7-0,8 pct., mens det britiske FTSE 100 hang i bremsen med en fremgang på 0,2 pct.

I toppen af Stoxx 600 endte Volvo, der fredag meldte ud, at det langsigtet går efter en EBIT-margin over 10 pct., som skal nås via øgede effektiviseringer og besparelser. Aktien steg 7,3 pct.

Der var også købsinteresse for den franske mediekoncern Vivendi, der blandt andet ejer Canal+ og Universal Music. Selskabet har solgt mere end ventet i andet kvartal, hvor særligt musikdelen trak op i det samlede billede. Regnskabet blev belønnet med en stigning på 5,2 pct.

Omvendt var der stort salgspres på medicinalselskabet Indivior, der har måttet se en retssag i USA gå imod sig. Afgørelsen lyder, at kopiselskabet Dr. Reddy's Laboratories ikke har brudt Indiviors patent på et middel mod afhængighed af morfin.

Dermed er vejen banet for kopiprodukter, og investorerne sendte aktien ned med 35,6 pct., hvilket gav en soleklar sidsteplads i Stoxx 600-indekset.

/ritzau/FINANS