Dollarstigning på forventet renteindsnævring

De stigende forventninger til en rentenedsættelse fra Den Europæiske Centralbank presser den fælles valuta ned i forhold til såvel dollar som yen.

Læs mere
Fold sammen
Og med udsigten til endnu en stimuleringspakke fra de amerikanske myndigheders side, når Barack Obama tiltræder som USA's præsident senere på måneden, synes valutamarkedet at tage forskud på en mere balanceret valuta-relation mellem verdens to største møntenheder.

Forventningen til ECB svinger mellem 0,25 pct.- og 0,5 pct.points reduktion af renten når centralbanken i Frankfurt holder møde torsdag i næste uge og uanset størrelsen af sænkningen, vil det betyde en indsnævring af rentespændet mellem de to valutaer. Det skyldes, at den amerikanske centralbank - Fed - har opbrugt muligheden for at sænke renterne der på nuværende tidspunkt stort set lyder på et rundt nul.

Til gengæld er der gode muligheder for, at Danmarks Nationalbank ikke bare følger ECB's kommende træk, men tilmed øger reduktionen med en indsnævring af de dansk-europæiske rentespænd til følge.

Mandag viste decembertallene for den danske valutareserve en forholdsvis stor stigning - så stor, at analytikere peger på en dansk "tilpasning" til det lavere europæiske renteniveau.

- På baggrund af dagens tal for udviklingen i valutareserven vurderer vi, at Nationalbanken igen er klar til at indsnævre rentespændet til euroområdet med yderligere 0,25 pct.point, lød det fra Nordeas cheføkonom Helge Pedersen i en kommentar til Nationalbankens valutabeholdningen.

Også Handelsbanken skriver i en morgenkommentar tirsdag, at en dansk renteindsnævring kan ventes, da kronen fortsat befinder sig på den stærke side af centralpariteten mod euroen.

Tirsdag morgen kostede euro 1,355 dollar - knap 0,010 dollar mindre end mandag aften. Relationen mellem kroner og euro var uændret på 7,4495 kr. hvilket betyder en dollar i dansk regning på 5,4975 kr. eller 0,04 kr. mere end mandag.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )