Dicentia-nedjustering barberer en femtedel af værdi (NY)

Aktionærerne i CD- og DVD-producenten Dicentia går et kedeligt nyt år i møde. Torsdag måtte Dicentia atter en gang gå den tunge gang til fondsbørsen med en nedjustering, hvilket barberede over 23 pct. af selskabets markedsværdi sent torsdag.

Dicentia venter nu at komme ud af 2007 med et underskud på 25 mio. kr., mens selskabet i forbindelse med sit kvartalsregnskab i oktober sænkede forventningerne til et underskud på 10 mio. kr. Ifølge administrerende direktør Torben Nordqvist er der en meget god forklaring på nedjusteringen.

- Produktionsomkostningerne har været højere end forventet. Det er altid trist at sende sådan en meddelelse, men vi har valgt at komme med den, da vi nu kan se, at vores produktionsomkostninger er blevet højere end ventet. Andre kommentarer har jeg sådan set ikke, siger en meget ordknap Torben Nordqvist til RB-Børsen.

- Jeg kan ikke kommentere udsigterne for 2008, da vi endnu ikke har meddelt fondsbørsen det, tilføjer han.

Dicentia bliver for tiden hårdt presset af stærkt faldende priser på CD og DVD, mens salget går som ventet, lyder meldingen.

- Resultaterne for månederne oktober og november har ikke nået forventningerne. Medens salget af DVD og CD nåede det forventede niveau blev indtjeningen væsentligt lavere som følge af et ændret produktmix, der tillige gav betydeligt højere produktionsomkostninger end forventet, skriver selskabet i en meddelelse sendt ud sendt torsdag eftermiddag.

Efter et skuffende kvartalsregnskab i oktober, der indeholdt en markant nedjustering af 2007-forventningerne, faldt Dicentia-aktien 14 pct. Selskabet kom ud af årets første ni måneder med en omsætning på 280,8 mio. kr. mod 374,6 mio. kr. i samme periode sidste år. Resultatet før skat blev et underskud på 27,2 mio. kr. mod et underskud på 45,1 mio. kr.

Omsætningsfaldet skyldes en kraftig nedgang i CD salget, samt faldende priser på DVD og et ændret produktmiks. Det samlede antal solgte DVD'er og CD'er var på i alt 57,6 mio. stk. mod 73,0 mio. stk. de første ni måneder af 2006.

- De stadigt utilfredsstillende resultater skyldes primært hård priskonkurrence. Ved indgangen til 4. kvartal spores stigende priser i markedet, og selskabet har øget kundetilgang. Dette vil dog først få netto effekt fra 2008, oplyste selskabet dengang

Nedjusteringen sendte torsdag eftermiddag aktierne i Dicentia ned med 22,5 pct. til 19 kr. pr. aktie. Det bringer det samlede kursfald i Dicentia-aktierne op på 45 pct. i 2007.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )