Der er godt nyt gemt bag skuffende ISM-tal i USA

Aktiviteten i den amerikanske servicesektor faldt i sidste måned. Men det er ikke kun skidt nyt, vurderer analytiker.

Foto: US DEPARTMENT OF STATE/HANDOUT

Det viser nøgletal fra USA over de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, det såkaldte ISM non-manufacturing indeks, der i september faldt til indeks 56,9 fra 59,0 måneden før.

Det er samtidig svagere end ventet, da økonomer ifølge data indsamlet af Bloomberg News havde forudset et fald - men blot til indeks 57,5.

Men der er ingen grund til panik. Tværtimod. Det mener Spar Nord.

- ISM serviceindekset for september skuffede i forhold til konsensus, skriver chefstrateg Christian Mose Nielsen i en kommentar og tilføjer: Men signalerer stadig stor fremgang i den amerikanske servicesektor.

Han peger på, at hvis man dykker ned i nøgletallene, viser de nemlig også, at beskæftigelsesindekset er steget til 58,3 i september fra 56,0 i august. Og det signalerer ifølge chefstrategen fremgang i beskæftigelsen i servicesektoren, der står for 83 pct. af beskæftigelsen i den private sektor i USA.

- ISM service beskæftigelsesindekset har siden 1997, hvor indekset startede, således kun været højere fire gange før, påpeger Christian Mose Nielsen.

Spar Nord-strategen vurderer ligefrem, at beskæftigelsesindekset sammenholdt med en række andre nylige beskæftigelsestal giver god grund til at tro, at trenden på det amerikanske arbejdsmarked er en hel del stærkere, end de to seneste arbejdsmarkedsrapporter har indikeret.

TV: Ekspert: Renteforhøjelse i USA er lige rundt om hjørnet