Danske elitevirksomheder banker de internationale konkurrenter

Virksomhederne i C20-indekset er de seneste fem år kun overgået af de tilsvarende norske virksomheder, mens hverken de tyske, britiske eller svenske selskaber kan følge med.

De danske C20-virksomheder har klaret sig over alt forventning de sidste fem år.
Læs mere
Fold sammen

De danske C20-virksomheder har i de forgangne fem år klaret sig over al forventning – også internationalt set, skriver Finans. Kun selskaberne i det norske eliteindeks OBX25 har distanceret de danske C20-selskabers omsætning og resultater, mens både de britiske, tyske og svenske må spejde misundeligt efter de danske.

Det viser undersøgelsen ”C20 by Numbers” fra rådgivningsvirksomheden PWC, der har sammenlignet resultaterne hos selskaberne i de fem landes førende aktieindeks. Både når det gælder omsætning og indtjeningsevne falder sammenligningen overraskende flot ud for de danske C20-virksomheder, der gennemsnitligt er vokset 14 pct. i perioden 2012-2016. Det er overgået af de norske, der er vokset 20 pct., mens de i England, Tyskland og Sverige nøjes med henholdsvis 8, 7 og 4 pct.

2016 var endda et godt bundlinjeår for de danske C20-virksomheder, hvor selv de norske virksomheder blev distanceret.

»Jeg havde nok ikke forventet, at vi ville ligge så godt i Danmark, som vi rent faktisk gør,« siger Henrik Steffensen, partner i PWC, til Finans..

Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, konstaterer, at virksomhederne i C20-indekset på det lange stræk er bedre rustet til udfordringerne end mange af deres rivaler.

»Selskab for selskab er de danske virksomheder stærkere positioneret end mange af deres konkurrenter,« siger Jacob Pedersen til Finans.

Samtidig fremhæver han dog, at der er oplagte grunde til, at de danske selskaber har klaret sig bedre end eksempelvis de svenske. Hvor de danske er mere defensive selskaber inden for f.eks. medicin som Novo Nordisk, er de svenske selskaber i eliteindekset mere industribårne og konjunkturfølsomme, og de har det svært i en periode som de forgangne fem år.