Dansk softwaregigant spurter 10 pct. frem på børsen efter stærkt regnskab

Simcorp er onsdagens bedste aktie på børsen efter et regnskab, der dulmede bekymringer om potentielt lavere salg til en af deres kernekundegrupper. Aktien er nu steget 49 pct. siden nytår.

Simcorp stiger næsten 10 pct. onsdag. Foto: Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det går rigtig godt for Simcorp.

Så godt, at aktien onsdag er hoppet til det højeste niveau nogensinde efter et stærkt regnskab fra den danske softwarevirksomhed. Aktien er steget næsten 10 pct. siden åbningen og bliver nu handlet i en kurs på 664, 50 kroner. Det betyder, at Simcorp nu er steget 49 pct. siden nytår, hvilket gør den til onsdagens ubestridt bedste aktie i eliteindekset C25.

»Det var et flot kvartal i forhold til både vækst og marginer. Omsætningen var højere end konsensus (forventningerne.red.), og det giver et positivt stød for aktien,« siger André Thormann, analytiker hos ABG Sundal Collier.

Regnskabet for første kvartal viste, at omsætningen steg 11 pct. til 745 millioner kroner - mere end forventet - og at overskuddet landede lige under 150 millioner kroner - også bedre end prognoserne. Blandt lyspunkterne var to nye kontrakter i henholdsvis Slovenien og Storbritannien.

Simcorp lever af at sælge software-løsninger til folk eller selskaber, der forvalter kapital, som for eksempel banker og pensionskasser. Deres computerprogrammer bliver brugt af cirka halvdelen af verdens 50 største investeringsvirksomheder. André Thormann forklarer, at det er produkter, der nærmest er immune for en krise, hvilket gør aktien populær, når der er uro andre steder i verden. Derudover er det en virksomhed med en god ledelse og stærk overskudsgrad, der gør den til en solid aktie i en portefølje, forklarer han.

Med den flotte kursstigning onsdag har Simcorp genvundet sit store tab fra i mandags, hvor aktien faldt 4,8 pct. Det tab kom efter en Bloomberg artikel, hvor Simcorps topchef Klaus Holse sagde mange af de førende kapitalforvalter er begyndt at udskyde eller helt droppe softwareinvesteringer på grund af en bølge af konsolideringer i branchen.

»Historien var i virkeligheden bare en gentagelse af, hvad der er blevet meldt ud tidligere - at man forventer et lavere indtag af asset management (kapitalforvaltning, red.) kunder,« siger Thormann.

»På konferencekaldet kom det frem at, tre af deres nye kunder i andet kvartal er asset managers, så det er ikke et pres, vi har set endnu, og det giver så lidt relief i aktien i dag,« tilføjer han.

Men selvom det er en lettelse, at det stadig går godt for Simcorps forretning, er aktien ikke nødvendigvis super attraktiv lige nu, siger ABG Sundal Collier. Han har i øjeblikket en »hold« anbefaling på aktien og et 600 kroners kursmål - cirka 10 pct. lavere end hvor den bliver handlet onsdag.

»Det er en dyr aktie. Den er blevet handlet godt op, og det gjorde den også ved sidste regnskab,« siger han.

»Det er jo en rigtig god forretning, og de er rigtig gode til at sælge deres produkter. Det er produkter, man ikke »lige« kan slippe ud af, og det giver ekstremt høje marginer. Så der er et stort marked for dem i USA. Det gør, at der kommer en præmie på aktien.«

Ud af de syv analytikere, der dækker aktien, har én ifølge Bloomberg data en købsanbefaling, fire er på hold, mens en to anbefaler at sælge. Det gennemsnitlige kursmål er 563,80 kroner, 14 pct. under den nuværende kurs.