Carlsberg får vind i sejlene

Det danske aktiemarked oplever pæne stigninger i dag onsdag, hvor den gennemgående trend i de europæiske markeder er en positiv stemning. GN´s tyske hovedpine fortsætter og Carlsberg overrasker investorerne med et flot regnskab.

De grønne tal præger det toneangivende C20-indeks, som her til eftermiddag ligger 1,29 pct. højere i niveau 501,75.

Carlsberg fremlagde tidligere på dagen deres halvårsregnskab for et spændt marked, og resultatet var henrykkelse blandt investorerne. Regnskabet for det første halvår 2007 bød på pæne stigninger, som oversteg markedets forventninger og medførte yderligere opjusteringer for helåret.

Carlsberg opnåede en nettoomsætning på 21,5 mia. kr., hvilket var 0,49 mia. kr. over det forventede. Koncernen venter, at nettoomsætningen i 2007 vil stige med 10 pct. mod tidligere 7 pct.

Til trods for markedets bekymring har Carlsberg oplevet en positiv fremgang på det vesteuropæiske ølmarked, samt vundet markedsandele i bl.a. Norden. Det asiatiske ølmarked er fortsat i fokus for koncernens vækststrategier.

”Vi har tidligere fastsat investeringerne i Asien til 3-5 mia. kr., og det fastholder vi” udtalte koncernchefen Nils Smedegaard til RB-Børsen. Carlsberg bliver belønnet med en kursfremgang på 1,72 pct. og handles nu i kurs 710.

Københavns Lufthavne valgte i dag at udlodde et ekstraordinært udbytte til deres aktionærer grundet halvårsresultatet. Udbyttet lyder på 25,48 kr. pr. aktie og er til udbetaling en uge fra i dag. I dag ligger aktien uændret i kurs 2.450.

GN Store Nord fortsætter som sagt med at præge overskrifterne. Det skyldes, at afgørelse i den meget omtalte retssag med de tyske konkurrencemyndigheder angående salget af GN ReSound til det Schweiziske Sonova (tidligere Phonak) faldt her til formiddag.

Koncernen fik afslag i en foreløbig tilladelse til at gennemføre salget af høreapparatdivisionen. Sonova meddeler, at det er deres intention at droppe salgsaftalen den 15. august, som er transaktionsdatoen. Salget af GN ReSound har indtil videre ført mange omkostninger med sig. Mens Sonova meddeler, at der for deres vedkommende er tale om udgifter på 163 mio. kr. vedrørende salget, så siger viceadministrerende direktør Jens Due Olsen til RB-Børsen:

”Vi har haft den udfordring, som Sonova ikke har haft, at vi har siddet i en situation, hvor medarbejderne har været særdeles usikre. Vi har dels opsagt medarbejdere i vores fællesaktiviteter, som følge af den ny organisation. Og det har kostet nogle penge. Dels har vi behov for at holde på nogle medarbejdere, hvor der har været mange, der har været usikre på, om de havde noget job, når sammenlægningen blev en realitet. Men vi har været forpligtet til at drive virksomheden videre, og det har kostet fastholdelsesbonus til medarbejderne. Så vi har haft en anden type omkostninger”

Bestyrelsesformand Mogens Hugo Jørgensen fastslår dog samtidig, at der senest ved årets udgang vil blive fremlagt en løsning på problemet angående salget af GN ReSound. Aktien er i dag steget 3,91 pct. til kurs 59,75.

Markedet afventer halvårsregnskab fra Novozymes i morgen torsdag. Aktien handles på nuværende tidspunkt 3,34 pct. højere i kurs 679.