C20 Cap over indeks 600 med Danske Bank i front

Danske aktier stiger som ventet torsdag morgen og med Danske Bank-aktien i front. En nedjustering af helårsforventningerne kunne ikke dæmpe glæden over et regnskab, der på stort set alle poster var bedre end ventet.

C20 Cap indekset ligger efter godt et kvarters handel 1,5 pct. højere i 600,12 - dermed er indekset i intra-day rekord og holder niveauet, er der lagt op til at sidste uges lukkerekord på 594,16 også slås i fin stil. Kun én af indeksets 20 aktier falder - William Demant, der sætter sig 0,1 pct. til 493 kr.

Danske Bank fører an i C20-feltet med en stigning på 3,3 pct. til 106,70 kr.

Danske Bank overrasker positivt med overskuddet i andet kvartal, som steg til 2184 mio. kr. fra 1495 mio. kr. i samme periode 2012. Ifølge SME Direkt havde analytikerne ventet et overskud på 1760 mio. kr. Stort set alle regnskabsposter var bedre end ventet. Men med nedjusteringen af forventningerne til helåret bringer banken sine forventninger mere i overensstemmelse med markedets forventninger før regnskabet.

Banken venter nu et overskud efter skat på 6,5 til 9,0 mia. kr. Storbanken ventede tidligere et overskud for hele året på mellem 7,5 og 10,0 mia. kr. efter skat, hvor det i 2012 blev på 4,7 mia. kr.

Novo Nordisk-investorer kan glæde sig over en stigning på 1,6 pct. til 963,50 kr. Konkurrenten Sanofi leverede torsdag morgen regnskab for andet kvartal.

På trods af et samlet set svært kvartal for det franske medicinalselskab vokser selskabets diabetesforretning stadig pænt - særligt takket være storsællerten Lantus. Lantus omsatte for 1409 mio. euro - eller 10,5 mia. kr. - i andet kvartal, hvilket svarer til en vækst på 17,7 pct. sammenlignet med andet kvartal sidste år. Sammenlagt solgte Sanofis diabetesforretning for 1621 mio. euro (12,1 mia. kr.) - en vækst på 16,2 pct.

Vestas fortsætter til vejrs med en stigning torsdag morgen på 2 pct. til 115,90 kr. Der er ikke noget særligt selskabsspecifikt til at forklare stigningen, andet end at aktien nu opererer i medvind og har positivt momentum modsat tidligere. Aktien er i år steget 257 pct. og var i juli for fjerde måned i år månedens aktie.

Transportgiganten DSV stiger 0,7 pct. til 148 kr. Koncernen får sænket sin anbefaling af svenske SEB, der sætter aktien på "hold" fra tidligere "køb", og Handelsbanken siger nu "akkumulér" mod tidligere "køb". Nykredit har dog en mere positiv holding til selskabet, der tirsdag leverede regnskab for andet kvartal. Sent onsdag løftede Nykredit nemlig sin anbefaling af transportkoncernens aktier til "outperform" fra tidligere "neutral" med baggrund i en forventning om et stærkt andet halvår.

Zealand Pharma falder 2,7 pct. til 73 kr. Selskabet kan næppe vente de store indtægter fra sit samarbejde med Sanofi om Lyxumia, viste Sanofi-regnskabet. Zealand Pharma venter at meddele om royaltyindtægter for salget af Lyxumia i forbindelse med selskabets regnskab for andet kvartal 29. august. Der kan dog ikke forventes den store indtægt, da Lyxumia blot omsatte for 1 mio. euro i andet kvartal.

Coloplast har fået nyt fra konkurrenten Smith & Nephew, der leverede sit regnskab for andet kvartal. Omsætningen er steget, mens overskuddet er marginalt lavere. Coloplast stiger 1,2 pct. til 331,60 kr.