Bruset er gået af aktiefesten

Det danske aktiemarkeder danser om sig selv torsdag morgen efter onsdagens solide stigninger.

Europa over er udsvingende ligeledes marginale, omen med et lille negativt fortegn.

Det toneangivende C20-indeks ligger nogenlunde uændret hen fra start i indeks 506,76.

I toppen af C20 ligger Vestas, der fortsætter onsdagens stærke udvikling. Her steg aktien med 6,7 pct., og den stiger fra start torsdag med 1,4 pct. til 34,48 pct. Stigningen er kommet, efter at den amerikanske kongres til nytår forlængede støtteordningen til den amerikanske vindindustri. Forlængelsen er selvsagt godt nyt for industrien, men er kommet meget sent.

Onsdag meldte Vestas ud, at man anser forlængelsen som ganske vigtig, og torsdag har Iberdrola udtalt sin glæde over forlængelsen. Hos Vestas' tyske konkurrent, Siemens, er der ligeledes tilfreds med forlængelsen, men Siemens understreger, at det er for tidligt at bedømme effekten i 2013.

- Den længe efterspurgte forlængelse af PTC-ordningen er et skridt i den rigtige retning. Vi ser frem til at arbejde med vores kunder og leverandører om projekter, der starter i 2013, skriver Siemens-talsmand Alfons Benzinger til Ritzau Finans.

Den sene forlængelse har dog gjort, at 2013 sandsynligvis bliver et svagt år for det amerikanske marked, da det tager tid at gennemføre projekter. Udsigten til et ophør af støtteordningen fik investorerne til at skynde på det amerikanske marked, der i 2012 satte rekord. Projekter der nu startes op vil dog ikke udmønte sig i ordrer før om rum tid.

Carlsberg-aktien falder med 0,7 pct. til kurs 557 torsdag morgen, efter at Financial Times i sin klumme "Lex" har sat fokus på Ruslands netop indførte restriktioner på salg af øl. Carlsberg sidder på omkring 40 pct. af det russiske ølmarked, og selskabets målsætning om at øge salget med 3-5 pct. ligner ifølge Financial Times "ønsketænkning".

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk dykker onsdag, 0,4 pct. for B-aktien vedkommende til 44.320 kr., efter en stærk stigning på 4,4 pct. til 44.480 kr. onsdag. Faldet kommer på trods af yderligere opløftende meldinger fra det norske Johan Sverdrup-felt, som Mærsk har en andel i. Her går vurderingsboringerne efter planen, og torsdag morgen er det meldt om endnu en succesfuld boring.

Det Norske Oljeselskap betegner torsdag resultatet fra boring i en afgrænsningsbrønd til det norske oliefelt Johan Sverdrup som "svært tilfredsstillende", ifølge det norske nyhedsbureau TDN.

- Resultatet bekræfter god reservoirkvalitet i den sydlige del af Johan Sverdrup fundet i PL265, oplyses det, mens Statoil også har udtrykt tilfredshed med udviklingen. Afgrænsningsboringerne vil fortsætte i 2013.