Brøndby ud med lille underskud på bundlinjen

Forventningerne for hele året peger stadig på et stort, tocifret millionunderskud.

På billedet Brøndbys træner Thomas Frank (th) og sportschef Per Rud Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brøndby mindskede underskuddet i tredje kvartal, men kom alligevel ud af perioden med røde tal på bundlinjen. Forventningerne til resten af året ligger dog fast.

Omsætningen faldt en anelse til 33,0 mio. kr. fra 35,1 mio. kr. året før. Det skyldtes primært et kraftigt fald i sponsorindtægterne og lidt lavere udlejningsindtægter, mens både entré- og tv-pengene samt merchandiseomsætningen var i fremgang.

Omkostningerne er dog stadig for høje i klubben til at skabe overskud, og det øverste driftsresultat - før transferaktviteter og finansposter - var på minus 5,2 mio. kr.

Der er dog tale om en stor forbedring i forhold til sidste år, hvor blandt andet en enorm afskrivning på Brøndby Stadion gav et minus på 230,6 mio. kr. i tredje kvartal.

Transferaktiviteterne gav et lille overskud på 2,4 mio. kr. i kvartalet, blandt andet takket være salget af Markus Bay til Ajax, og resultatet før og efter skat var på 3,7 mio. kr.

Brøndby har for nylig fået finanserne på plads ved hjælp af ikke bare én, men to aktieemissioner. Egenkapitalen var på 195,4 mio. kr. ved udgangen af tredje kvartal og kan ventes at stige med i omegnen af 50 mio. kr., når næste emission gennemføres snarligt.

Fodboldklubben Brøndby IF fastholder forventningerne til hele 2013 i om et underskud før skat i niveauet 37 mio. kr.