Asiatiske aktier: Fald anført af teknologi efter Apple-nedjustering

En overvejende negativ stemning præger torsdag de asiatiske aktiebørser i kølvandet af en nedjustering fra den amerikanske it-gigant Apple efter amerikansk børslukketid onsdag aften.

En overvejende negativ stemning præger torsdag de asiatiske aktiebørser i kølvandet af en nedjustering fra den amerikanske it-gigant Apple efter amerikansk børslukketid onsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEROME FAVRE

Færre iPhone-opgraderinger og aftagende salg i Kina var baggrunden for den sjældne nedjusteringer fra Apple, der i eftermarkedet onsdag faldt 7,6 pct.

Nyheden har givet næring til bekymringer for aftagende global vækst og svagere indtjening hos virksomhederne generelt, og de asiatiske teknologiaktier anfører torsdagens fald, der har sendt MSC Asia, eksklusive Japan, ned med 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger mellem 1,4 og 2,2 pct. lavere, hvor futures for det teknologitunge Nasdaq-indeks falder mest.

Det japanske marked har endnu ikke startet handlen op i det nye år, men Nikkei-futures falder 1,9 pct., skriver Reuters.

På børserne i Kina er der kun marginale fald, da investorerne afventer tiltag fra myndighederne til at stimulere økonomien.

I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,7 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 0,5 pct.

Det australske ASX-200-indeks skiller sig positivt ud med en stigning på 1,4 pct., hvilket ifølge Bloomberg News skal ses i lyset af en stigning i råvarepriserne.

Indeksværdi klokken 06.10.

/ritzau/FINANS