Aktier: William Demant fortsætter stigning i grøn åbning

William Demant tager tager fokus fredag morgen og stiger, efter at selskabet har fået hævet kursmålet af en stribe finanshuse oven på torsdagens positive regnskab.

Det danske eliteindeks, C25, falder minimalt med 0,1 pct. til 1142,24.

WILLIAM DEMANT FÅR HÆVET KURSMÅL på STRIBE

William Demant Holding forsatte den gode stime fredag, efter at selskabet torsdag offentliggjorde et regnskab, der viste vækst i omsætningen i samtlige divisioner, der også slog analytikernes forventninger.

Det har fået en lang række af finanshuse til at hæve kursmålet for aktien, og det sender aktien op med 1,6 pct. til 213,80 kr.

Jefferies løfter eksempelvis kursmålet til 165 kr. fra 146 kr., og Credit Suisse har hævet kursmålet til 205 kr. fra 185. kr. ifølge Bloomberg News.

Svenske Handelsbanken er også mere positivt stemt over for William Demant og hæver anbefalingen til "akkumuler" fra "reducer". Kursmålet hæves samtidig til 240 kr. fra 175 kr., mens schweiziske Mirabaud har hævet kursmålet til 235 kr. fra 210 kr.

Endelig hæver tyske Berenberg sit kursmål til 205 kr. fra 190 kr.

ISS BLIVER SÆNKET

Anderledes ser det ud for ISS, der efter torsdagens regnskab får sænket kursmålet af den tyske storbank Deutsche Bank.

Kursmålet sættes til 230 kr. mod tidligere 280 kr.

Fredag morgen roder ISS-aktien rundt i den nederste del af C25og falder med 1,1 pct. til 232,80 kr.

Der får aktien selskab af Genmab, der falder med 0,9 pct. til 1189 kr. efter at være steget 17,8 pct. torsdag på baggrund af et godt regnskab onsdag efter børslukketid.

Novo Nordisk kunne torsdag offentliggøre stærke resultater fra studiet med den orale udgave af GLP-1-analogen Semaglutid, som markedsføres under navnet Ozempic.

Det har fået det britiske finanshus Redburn til at hæve sin anbefaling af medicinalaktien til "køb" fra "neutral". Redburn har dog ikke noget specifikt kursmål for Novo.

Aktien stiger 0,4 pct. til 321,7 kr. fredag.

Isoleringsselskabet Rockwool stiger med 0,6 pct til 1829 kr., efter at den irske konkurrent og producent af byggematerialer Kingspan kom ud af 2017 med en ringere indtjening end ventet, mens omsætningen til gengæld ramte plet.