Aktier: Usikkerhed om amerikansk forbindelse til Rusland præger handlen

Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder har blandede fortegn tirsdag, men de fleste indeks falder, efter at kinesiske tal for PMI-fremstilling ramte skævt i forhold til det ventede, og de amerikanske aktier vendte pilen ned mandag.

Det skete, i takt med at skattereformen trækker ud, og at det kom frem, at Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort og Manaforts tidligere partner Rick Gates er blevet officielt anklaget for blandt andet konspiration mod USA.

Anklagerne er et resultat af den igangværende undersøgelse af Ruslands indblanding i præsidentvalget i 2016. Den handler også om potentielt samarbejde mellem Donald Trumps kampagneapparat og Rusland.

- Markederne ser ud til at tage retning fra de negative bevægelser, der tog over i USA, hvor beskyldninger om aftalt spil og valgfusk bliver adresseret til et tidligere medlem af Trumps kampagnestab, siger Rob Carnell, cheføkonom i ING Bank, til Bloomberg News.

- Det foruroliger investorerne i en uge, der er travl i forvejen med økonomiske nøgletal, rentemøde i Federal Reserve og en annoncering af den nye chef for Fed - inden Trumps planlagte besøg i Asien, siger han.

I Sydkorea stiger både hotelkæden Hotel Shilla og butikskæden Lotte Shopping, efter at Kina og Sydkorea er blevet enige om at samarbejde mere og lade uenigheder hvile - og det får de sydkoreanske aktieindeks til at stige. Hotelkædens aktier stiger med 1,7 pct., mens Lotte Shopping øger med 3,6 pct.

I Japan ligger Nintendo i sit højeste niveau siden 2008 efter positive signaler for fremtiden, som koncernen har meldt ud. Aktien stiger med 3,6 pct.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,1 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,3 pct.

I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,5 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,8 pct.

/ritzau/FINANS