Aktier: Udsigt til positiv start på regnskabstung uge i USA

Anført af blandt andet en positiv regnskabsoverraskelse fra finansgiganten Morgan Stanley ser de amerikanske aktiemarkederne frem mod en positiv start på en regnskabstung uge, når handlen indledes mandag eftermiddag dansk tid.

Handlen med futures på de store aktieindeks peger mod en stigning på 0,5 pct. for de brede S&P 500 indeks, på 0,3 pct. for teknologiaktierne i Nasdaq-indekset og på 0,5 pct. for de tunge aktier i Dow Jones.

Medvirkende til den positive stemning er ikke mindst weekendens nyhed om pengepolitisk stimuli til den kinesiske økonomi i form af lempelser af reservekravene til de kinesiske forretningsbanker. Hensigten er at styrke væksten i kinesisk økonomi, efter at den er faldet til 7 pct.

Morgan Stanley overraskede med den højeste underliggende kvartalsomsætning i mere end fem år, da den landede på 9,7 mia. dollar, skriver Bloomberg News. Samtidigt overhaler indtjeningen på 85 cent per aktie estimaterne med 8 cent. Belønningen er en kursstigning på 2,3 pct. i formarkedet.

Også legetøjsproducenten Hasbro - der er mest kendt for sine brætspil - har fremlagt regnskab med positive overraskelse både for omsætningen på 713,5 mio. dollar og for overskuddet på 26,7 mio. dollar i første kvartal. Aktien ligger med en stigning på 9,3 pct. i formarkedet.

Det amerikanske energiserviceselskab Halliburton overrasker også på indtjeningen i årets første kvartal. Selskabet fik en justeret indtjening per aktie på 49 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en justeret indtjening per aktie på 36 cent. Omsætningen var på 7,05 mia. dollar, og også her ramte analytikerne en smule forbi, da de havde forventet en omsætning på 6,89 mia. dollar. Halliburton aktien løftes 1,3 pct. i formarkedet.

Efter amerikansk børslukketid ventes regnskab fra it-kæmpen IBM. Forventningerne giver anledning til et kursløft på 0,5 pct. i formarkedet.

Senere på ugen indløber regnskaber fra blandt andre Yahoo, Facebook, Google, Microsoft og Amazon.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk