Aktier: TDC holder sig i grønt blandt lutter røde aktier

De danske eliteaktier er tirsdag middag gået i rødt - på nær TDC, der som eneste aktie holder en jævn stigning kørende.

De danske eliteaktier er tirsdag middag gået i rødt - på nær TDC, der som eneste aktie holder en jævn stigning kørende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Der er ikke nogen selskabsspecifikke nyheder, der kan forklare, hvorfor det netop er teleaktien, der stiger i middagshandlen. Men den bliver fulgt af flere andre defensive aktier som William Demant Holding og GN Store Nord, der af og til titter op i et grønt niveau. TDC-aktien stiger 1,4 pct. til 30,95 kr.

Til gengæld ligger en cyklisk aktie som Pandora helt i bunden af C20 Cap, der samlet falder 2,1 pct. til 994,19.

Chefaktiespecialist Michael Borre fra Nordea hæfter sig da også netop ved, at investorerne undgår risiko. Både herhjemme, men også i det øvrige Europa.

- Olieprisen falder lidt tilbage efter seks dage med stigninger. Deri ligger en del af forklaringen. USA lå også omkring nul, og det har forplantet sig til Europa, hvor det falder endnu mere. Det er lidt spøjst, og det ser ud til, at der er noget risk-off, siger han.

I USA lukkede Nasdaq-indekset mandag med et fald på 0,2 pct., mens S&P 500 og Dow Jones steg med henholdsvis 0,1 og 0,4 pct.

Inden dansk åbning blev kursfald i Asien udløst af nøgletal fra Kina, hvor et markant dyk i eksporten og et stort fald i importen overraskede økonomerne. Og selv om noget af faldet skyldes det kinesiske nytår, så er det ifølge Bloomberg News også et signal om en svag global efterspørgsel.

NOVO TRÆKKER NED

Blandt forklaringerne på det forholdsvist store fald herhjemme er også, at den tunge Novo Nordisk-aktie hiver ned. Den ligger næstnederst efter de seneste dages kursstigninger, der var bundet op på fredagens præsentation af positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza.

Efter præsentationen har syv finanshuse løftet kursmålet for aktien. Og tirsdag er det børshuset ABG Sundal Collier, der løfter anbefalingen til "køb" fra "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet er samtidig hævet til 445 kr. fra 375 kr.

Novo-aktien dratter 3,0 pct. til 375,30 kr. Nederst ligger Pandora, der falder med 4,7 pct. til 819,50 kr.

Uden for C20 er der fokus på luftfartsselskabet SAS, der fløj ind på radaren med et markant reduceret underskud i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16, før fondsbørsen åbnede tirsdag. Aktien falder dog med 4,6 pct. til 18,60 kr. efter få minutters handel.

SAS fastholder, at 2015/16 bliver et år med et positivt resultat før skat og engangsposter. Underskuddet i første kvartal 2015/16 lød på 246 mio. svenske kr. mod et underskud i det samme kvartal året før på 640 mio. svenske kr. Det er blandt andet store besparelser på brændstofregningen, der har trukket i den rigtige retning.

Bølgegangen for rederiet Torm ser ud til at være afløst af mere smult vande. Efter en langvarig restrukturering har selskabet lagt de røde tal bag sig og fik i tirsdagens årsregnskab et overskud før skat på 127 mio. dollar. De foregående fem år gav Torm et samlet underskud på 1,6 mia. dollar efter skat.

Torm-aktien stiger med 0,5 pct. til 86,45 kr.

FOKUS PÅ GENMAB

Der kan også komme interesse om Genmab, der har opdateret udviklingsplanerne for Arzerra. Det er den schweiziske partner Novartis, der har valgt et snævrere fokus i udviklingen af lægemiddelkandidaten Ofatumumab inden for autoimmune sygdomme, end tilfældet var hos Genmabs tidligere partner på området, Glaxosmithkline.

Ofatumumab, der under navnet Arzerra i forvejen markedsføres over for blodkræft, vil i løbet af andet halvår indgå i et fase 3-studie til behandling af recidiverende, multipel sklerose. Der er tale om et studie med en subkutan formulering af Ofatumumab.

Genmab-aktien falder med 2,5 pct. til 800,50 kr.

Tirsdag kommer også emballageproducenten Hartmann med regnskab for 2015. Selskabets egen prognose byder på en omsætning på 2,0 til 2,1 mia. kr. og en overskudsgrad på 10-11,5 pct. Aktien stiger med 0,7 pct. til 272,00 kr. inden regnskabsaflæggelsen.