Aktier: Stærk start for FLS og bankaktierne i 2017

Ingeniørkoncernen FLSmidth er kommet godt i gang med det nye år. For anden dag i træk stiger aktien - tirsdag med 5,0 pct. til 314,30 kr. ovenpå et plus på 2,2 pct. mandag.

Foto: Nils Meilvang

- FLS har fået løftet anbefalingen af Carnegie til "køb" fra "hold". Og det samt gode PMI-tal fra Kina løftede aktien, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Ifølge Bloomberg News er kursmålet sat op til 340 kr. fra 275 kr. Og aktien var en af de mest stigende aktier i København tirsdag, hvor den nåede sit højeste niveau i halvandet år.

Også bankaktierne steg tirsdag, hvor Nordea endte med et plus på 1,5 pct. til 80,30 kr., mens bankerne i eliteindekset delte vandene, da Danske Bank steg med 1,0 pct. til 219,80 kr., og Jyske Bank satte sig med 0,3 pct. til 342,80 kr.

- Der har generelt været god interesse for bankaktierne i Europa blandt andet fordi, at Basel-reglerne er blevet udskudt igen, siger Ole Kjær Jensen.

VESTAS MISTEDE PUSTEN

Efter at have ligge lunt i svinget sluttede Vestas årets anden handelsdag af med at falde med 1,9 pct. til 471 kr. efter et plus i kursen på 4,9 pct. mandag. Det meste af dagen lå aktien ellers i plus - og det var på baggrund af de ordrer, som selskabet hev hjem i december, lød vurderingen tidligere på dagen fra Mads Zink, chefhandler i Danske Bank. Han mener, at der fortsat er en "upside" i aktien.

Ifølge Ole Kjær Jensen skyldes faldet i Vestas, at investorerne valgte at tage profit hjem.

- Efter en god optur for aktien er det gevinsthjemtagning, der rammer den nu, siger han.

Samlet endte C20 Cap-indekset med at falde med 0,4 pct. til 1034,33.

I bunden lå Pandora med et fald på 2,5 pct. til 907 kr. Stigende priser på guld og sølv samt skuffende nyheder fra Hongkong lå bag faldet.

- Vi har fået tal på salget af ure og smykker i Hongkong, som viser, at det faldt med 14 pct. i november. Og det, samt stigende råvarepriser, får aktien til at falde, siger Ole Kjær Jensen.

Også TDC endte i bunden med et fald på 2,4 pct. til 35,10 kr., hvilket ifølge Sydbank skyldtes en sen reaktion på problemerne med Yousee og tv-signalet nytårsaften.

IKKE MANGE SELSKABSNYHEDER

I toppen af eliteindekset lå Genmab, der steg med 1,0 pct. til 1204 kr. uden nyheder. Men i toppen lå A.P. Møller-Mærsk med et plus på 1,0 pct. til 11. 160 kr. for A-aktien og plus 0,9 pct. til 11.760 kr. for B-aktien båret frem af de stigende oliepriser.

Lidt over midten endte Nets uændret i 123,40 kr. på en dag, hvor den norske bank DNB indledte dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 143 kr., viste data fra Bloomberg News. Også den britiske investeringsbank Bryan Garnier har indledt dækning af aktien, men det er til gengæld med en salgsanbefaling.

MERE NYT UDEN FOR ELITEINDEKS

Bavarian Nordic oplyste tirsdag middag, at selskabet har modtaget penge fra kunderne tidligere end ventet og opjusterer derfor forventningen til kapitalberedskabet ved årsskiftet.

Pengekisten bliver omkring 400 mio. kr. større end tidligere ventet og lander på omkring 2,3 mia. kr. i slutregnskabet for 2016, oplyste Bavarian. Aktien steg 3,9 pct. til 269 kr.

Og så har Parken Sport & Entertainment, der mest er kendt for fodboldholdet FC København, gået ind i e-sport sammen med Nordisk Film. I første omgang sender man et Counter-Strike-hold på banen. Aktien lagde 2,1 pct. til kursen på 72 kr.