Aktier: Roen har lagt sig på Wall Street

Der er lagt op til endnu en rolig handelsdag på de amerikanske børser.

Vix-indekset, der populært kaldes "frygtindekset" og måler volatiliteten i aktiehandlen i USA, er faldet til det laveste niveau siden 1993, og der er da heller ikke udsigt til store udsving ved handelsstart tirsdag.

Godt 30 minutter før børsåbningen tyder det på en åbning med stigninger mellem 0,1 og 0,2 pct. i de toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq. Mandag sluttede alle tre indeks stort set uændret mod fredagens lukkeniveauer.

På den længere bane har investorerne fortsat tillid til, at præsident Donald Trump vil gennemføre skattereformer, der vil være gavnlige for erhvervslivet, pointerer analytiker Ipek Ozkardeskaya fra London Capital Group over for Bloomberg News.

På kortere sig er der fokus på, hvad centralbanken Federal Reserve har af planer for rentebanen. Mandag indikerede chefen for centralbankens Cleveland-region, Loretta Mester, at flere gradvise rentestigninger er på sin plads, og tirsdag følger der flere kommentarer fra vigtige folk i Feds hierarki.

På selskabsfronten er der blandt andet nyt fra medicinalkæmpen Allergan, der er kendt for at producere Botox. Selskabets regnskab for første kvartal indeholdt en opjustering og får aktien til at stige 1,3 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS