Aktier: Rødt C20 med glimtende Pandora i toppen

Uden de store selskabsnyheder blev der tirsdag taget hul på dette års regnskabssæson for tredje kvartal, hvor det var forsikringsselskabet Tryg, som lagde ud med sine tal for perioden.

Foto: Nils Meilvang

Det skete i et overordnet roligt dansk aktiemarked, der var uden de store udsving dagen igennem. Efter at være åbnet marginalt lavere sluttede det ledende C20 Cap-indeks med et fald på 0,7 pct. til indeks 1006,28.

I toppen af eliteindekset endte Pandora med en stigning på 1,7 pct. til 795,50 kr. Det skete uden nyheder fra smykkeselskabet, som til gengæld så ud til at nyde stor gunst fra udenlandske købere, forklarer Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Udlandet har været nettokøber hele dagen, og købsinteressen er sådan set bare taget til hen over dagen, siger han og nævner desuden, at der blev offentliggjort bedre end ventede detailsalgstal fra Storbritannien for tredje kvartal.

- Måske det kan have spillet ind på aktiens kursudvikling i dag, tilføjer han om Pandora-aktien.

MÆRSK TOG ET LILLE FALD

I midten af eliteindekset endte aktierne i A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien sluttede 0,1 pct. lavere til 9695,00 kr. Det fulgte, efter at det fortsat olieeksponerede konglomerat steg mandag i kølvandet på nyheden om, at Rusland tilsyneladende er villig til at fastfryse eller sågar reducere sin olieproduktion.

- Jeg tror også, der generelt er meget fokus på olien lige nu, og på den mulige aftale der er på vej i Opec. Det er nok noget af det, der er mest fokus på i den her uge, vurderer chefstrateg Henrik Henriksen fra PFA.

I den nederste ende af eliteindekset sluttede Vestas med et fald på 3,9 pct. til 529,50 kr. I løbet af dagen var der ikke nyt fremme fra vindmølleproducenten, som til gengæld kunne se konkurrenten General Electric købe den danske vingeproducent LM Wind Power.

Ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef hos Sydbank, vil købet alt andet lige styrke amerikanernes position på markedet, men det er ikke noget, der for alvor truer Vestas' position.

FALD TIL BANKER

Nordea sluttede blandt de mest faldende aktier med et dyk på 3,0 pct. til 67,40 kr.

Der var i løbet af dagen ikke nyt fremme fra banken, men ifølge senioraktierådgiver Martin Munk kan kursfaldet hænge sammen med, at bankaktien er steget pænt på det seneste, og investorerne derfor lurede en smule profithjemtagning på den korte bane.

I samme sektor var der fokus på Danske Bank, som sluttede 0,1 pct. lavere til 196,90 kr., efter at have tilbudt frivillige fratrædelser til en lang række ansatte.

Uden for eliteindekset kom Tryg med sit regnskab for tredje kvartal, og selv om det overordnet var bedre end ventet af analytikerne på både drift og investeringer, så faldt forsikringsselskabets aktie alligevel med 1,7 pct. til 137,70 kr.