Aktier: Rød udvikling i sigte

Der er udsigt til små fald, når det danske aktiemarked åbner fredag morgen, hvor investorerne skal fordøje rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Der er udsigt til små fald, når det danske aktiemarked åbner fredag morgen, hvor investorerne skal fordøje rentemeddelelsen fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Centralbanken meddelte sent torsdag aften, at renten skal holdes i ro, og meldingen medførte øjeblikkeligt stigninger på de amerikanske aktiemarkeder, men jubelstemningen lagde sig hurtigt igen, og de store indeks lukkede stort set uændrede.

Og heller ikke på det danske aktiemarked vil meddelelsen give anledning til feststemning, vurderer Nordeas senioraktierådgiver Jesper Bamberger.

- Markedet skal fordøje rentemeddelelsen, og det betyder, at usikkerheden og uklarheden vil vare ved, så aktierne skal lidt ned i dag, siger Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Den tyske Dax-future indikerer et fald på 0,5 pct. før dansk børsåbning fredag.

Der kan i løbet af fredagens handel komme fokus på Vestas. Dagbladet Børsen skriver fredag, at der er blevet kastet nyt lys over sagen om Vestas' milliardstore og hemmelige finansieringsaftaler. Forhenværende Vestas-ledere mistænkes nu for at have haft lidt for tætte forhold til flere central- og østeuropæiske projektselskaber, til hvilke Vestas har ydet finansiering.

Det vil dog ikke have den store indflydelse på Vestas-aktien, spår Jesper Bamberger. Og hvis det alligevel bliver tilfældet, peger senioraktierådgiveren på vindmølleaktien som en særligt attraktiv købsmulighed for investorerne.

Vestas-aktien lukkede torsdag i et fald på 0,1 pct. til 351,10 kr.

Der er også nyt for ingeniørkoncernen FLSmidth, der i en længere periode har været i modvind. Og nu blæses der endnu mere modvind i hovedet på FLSmidth fra Goldman Sachs. Det amerikanske finanshus sænker kursmålet for aktien til 250 kr. fra tidligere 300 kr. Anbefalingen "neutral" fastholdes.

FLS-aktien faldt med 0,9 pct. til 238,50 kr. torsdag.

På regnskabsfronten er der nyt fra det danske teknologiselskab SSBV Rovsing, der fredag aflægger årsregnskab for det forskudte regnskabsår 2014/15. Selskabet har tidligere udmeldt, at det venter at realisere en omsætning i niveauet 19-21 mio. kr. og et positivt driftsresultat (EBITDA).

Torsdag lukkede Rovsing-aktien uændret i 0,17 kr.

Torsdag godkendte aktionærerne i rederiet DFDS på en ekstraordinær generalforsamling et aktiesplit og et ekstraordinært udbytte. Aktiernes nominelle stykstørrelse ændres fra 100 kr. til 20 kr., og fredag fragår udbytte på 9 kr. per aktie.

DFDS-aktien steg torsdag 1,9 pct. til 1132 kr.