Aktier: Rekordernes tid er endnu ikke forbi i USA

De amerikanske aktier lukkede med rekord i det brede S&P 500 indeks torsdag. Men trods pæn købsinteresse generelt, var det ikke nok til at sprede en udbredt optimisme i markedet.

Læs mere
Fold sammen

- Vi er låst fast i et miljø, hvor der er mere forvirring, end der er ensretning. Der er nok købsinteresse til at holde aktiekurserne oppe, men det bliver ikke til mere end sidelæns handel med måske en ansats til stigende priser uden, at det er nok til at bryde rigtig igennem, siger chef investeringsstrateg, Mark Luschini fra Janney Capital Management i Philadelphia, til Bloomberg News.

Investorerne havde inden åbningen fået understreget opsvinget i USA af de ugentlige tal for nytilmeldte ledige. De 274.000 nye ledige sendte de sidste fire ugers gennemsnit til det laveste niveau siden april 2000.

Til gengæld var salget af eksisterende boliger svagere end ventet, og det skød den nylige optimisme omkring boligmarkedet ned.

Torsdag endte med et plus i S&P 500-indekset på 0,2 pct. til rekorden 2130,82. De tunge aktier i Dow Jones lukkede så godt som uændret i 18.285,74, mens Nasdaq-indekset viste dagens bedste udvikling med en stigning på 0,4 pct. til 5090,79.

Omsætningen lå tæt på gennemsnittet med 710 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Fredag morgen ser det fortsat let positivt ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med små stigninger på under 0,1 pct. i Asien.

Der var fra åbningen interesse for elektronikkoncernen Best Buy. Koncernen tog de fleste analytikerne på sengen, da selskabet i første kvartal har leveret fremgang i indtjeningen, mens analytikerne havde regnet med en tilbagegang. Best Buy-aktien steg 3,9 pct.

En anden af dagens vindere var Salesforce, der kunne melde om en række nye store kunder. Det gav et plus i aktien på 3,9 pct.

Og så var der jackpot til investorerne i softwarevirksomheden Shopify, der blev introduceret på børsen. Aktien steg ikke mindre end 51 pct. på den første handelsdag.

Anderledes skidt gik det for Netapp, som styrtdykkede 10 pct. efter en langt lavere salgsprognose end ventet blandt analytikerne.

Efter børstid var der regnskab fra den amerikanske computerproducent Hewlett-Packard. Koncernen gjorde det lidt bedre end ventet på bundlinjen i selskabets forskudte andet kvartal, mens omsætningen skuffede en anelse. Samtidig blev resultatforventninger for helåret fastholdt, og samlet lød bedømmelsen i eftermarkedet på en stigning til Hewlett-Packard aktien på 1,1 pct.

Inden da var aktien steget 2,3 pct. i den ordinære handel efter, at koncernen solgte aktiemajoriteten i de kinesiske server-, storage- og teknologiaktiver for 2,3 mia. dollar til Tsinghua University.

Tøjkæden Gap fremlagde ligeledes regnskab efter børstid. Koncernens hovedtal sad lige i skabet, og forventningerne lå også tæt på analytikernes estimater. Alligevel faldt Gap-aktien 0,4 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk