Aktier: Qatar og Roche sætter pres på kontinentet

Doha, Qatar Fold sammen
Læs mere
Foto: NASEEM ZEITOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Uro om situationen i Qatar og en skuffelse fra medicinalselskabet Roche er to af de faktorer, der hiver de europæiske aktier ned i rødt tirsdag. Samtidig går mange investorer forsigtigt til værks forud for vigtige begivenheder senere på ugen.

Torsdag er der nemlig både britisk valg, rentemøde i Den Europæiske Centralbank og vidneudsagn fra eks-FBI-chef James Comey at holde øje med.

- I bund og grund forbereder vi os på volatil handel på torsdag og fredag, da mindst én af disse nøglebegivenheder kan udløse store bevægelser i markedet, skriver analytikerne fra Rabobank ifølge Marketwatch.

Inden da falder Stoxx 600-indekset over de største europæiske aktier 0,3 pct. efter pres på sundheds- og råvaresektorerne.

Førstnævnte er ramt af Roches skuffende resultater med brystkræftmidlet Perjeta, der kun viste marginale fordele for de kvinder, der deltog i et klinisk studie. Det sender medicinalkæmpen ud i et kursfald på 4,4 pct. - eller et dyk på knap 70 mia. kr. i markedsværdi.

Også nedtrykt i sundhedssektoren er Convatec, der falder 5 pct. efter to storaktionærers salg af aktier med rabat, samt det hollandske biotekselskab Galapagos, der dykker 4,6 pct.

I den positive ende af skalaen er Vestas topscorer med en stigning på omkring 3 pct. efter et løftet kursmål fra Goldman Sachs. Med i toppen flyver Lufthansa, som ifølge topchef Carsten Spohr har gjort større fremskridt med nedskæringer i ledelseslagene end planlagt.