Aktier: Pandora fører an i forsigtig C20-revanche

De fleste C20-aktier stiger tirsdag og tager dermed forsigtig revanche efter en mandag, hvor indekset tog sit største dyk siden oktober 2014.

Foto: Christian Liliendahl.
Læs mere
Fold sammen

Pandora får ros af to store finanshuse og fører an i et C20 Cap-indeks, der går 0,5 pct. frem til 1033,9 kr. efter 20 minutters handel. Mandag faldt indekset 2,2 pct., og set over de sidste fem dage er indekset dykket 3,3 pct. fra rekorden sidste mandag.

Også i resten af Europas toneangivende aktieindeks er der lidt bedre stemning tirsdag morgen efter en blodig mandag, hvor nervøsitet over uhæmmede aktiefald i Kina fik investorerne til at trække sig tilbage. Tirsdag ser det noget mere kontrolleret ud på Shanghai-børsen, hvilket beroliger handlerne.

Pandora topper oven på opmuntrende meldinger i markedet i form af løftede kursmål fra både JPMorgan og HSBC, og førstnævnte har store forventninger til Pandoras toplinje:

- Vi ser fortsat stort potentiale i yderligere geografisk indtrængen og produktudvidelser, sammen med vellykkede brandingtiltag (f.eks. Disney-samarbejdet) og et momentum, der ikke ser ud til at blive svagere - om noget ser det ud til at tage til i udviklede nøglemarkeder som USA, skriver Chiara Battistini og de andre JPMorgan-analytikere tirsdag.

Desuden er der medvind fra den seneste tids fald i råvarepriserne, hvilket også medvirker til højere estimater for Pandoras indtjening hos storbanken.

JPMorgan sætter kursmålet helt op til 950 kr., det højeste af alle Pandoras analytikere, fra 875 kr. og gentager anbefalingen "overvægt". Hos HSBC lyder kursmålet for Pandoras aktie nu på 865 kr. - et løft i forhold til tidligere 740 kr.

Med det rygstød starter Pandora-aktien 2,5 pct. højere i kurs 777.

Med i toppen ligger Genmab, FLSmidth og Vestas, som da også var blandt mandagens fire mest faldende aktier i det negative marked.

GN Store Nord er til gengæld presset til bunds tirsdag, efter at konkurrenten Plantronics sent mandag aflagde et regnskab, der godt nok var en anelse bedre end forventet, men alligevel viste vækstbekymringer. Plantronics konkurrerer med GN's Netcom-division om salg af headsets og lignende løsninger, og de to selskaber sidder til sammen på en stor bid af markedet. Derfor venter investorerne med spænding på GN-regnskabet 13. august for at se, om der er tale om en generel svaghed, eller om GN har taget markedsandele. I første omgang tager markedet de forsigtige sko på og presser GN-aktien ud i et fald på 0,5 pct. til 143,70 kr.

Regnskaberne fortsætter med at tikke ind fra udlandet i løbet af ugen. Tirsdag gælder det blandt andet tal for medicinalkæmpen Merck, som er en af Novo Nordisks store rivaler inden for diabetesbehandling, og konglomeratet Dupont, der blandt andet konkurrerer med Novozymes på enzymområdet.

For A.P. Møller-Mærsk har der i morgentimerne været meldinger om et udfordrende marked for containerhavne i form af regnskabet fra konkurrenten DP World. Det Dubai-baserede selskab voksede dog organisk 4,1 pct., målt på volumen, og tror stadig på en vækst på 4-5 pct. i hele året. Mærsk-aktierne starter lidt over nulpunktet, og B-aktien ligger i kurs 11.530.

DFDS kan tirsdag genoptage sejladsen over Den Engelske Kanal, efter at en af selskabets færger blev beskudt med nødraketter i weekenden. De tidligere medarbejdere på de færger, DFDS har købt af Eurotunnel, har protesteret imod udsigten til hundredvis af tabte arbejdspladser, men nu har den franske regering mæglet, og parterne vil hver for sig overveje situationen. DFDS-aktien faldt 3,7 pct. mandag og dykker 0,8 pct. videre tirsdag til 914 kr.

/ritzau/FINANS