Aktieanalytiker: Pandora kan blive nyt "H&M" inden for smykker

Der er masser af momentum i smykkeselskabet Pandoras forretning, lyder vurderingen fra Jyske Bank, der onsdag har skruet sit kursmål for aktien op til 880 kr. fra 780 kr., mens anbefalingen "køb" er fastholdt.

Foto: Christian Liliendahl.
Læs mere
Fold sammen

- Vi ser fortsat solid og langvarig vækst, da Pandora udvider sit sortiment, åbner flere butikker i eksisterende og nye markeder og forbedrer sine evner som distributør. Vi kan lide, at Pandora har mulighed for at blive et "H&M" inden for smykker, skriver Jyske Bank i et analysenotat.

Det hænger blandt andet sammen med, at Pandoras indtjening vokser pænt samtidig med, at også toplinjen øges.

- Indrømmet, Pandora er endnu langt fra at etablere et tillidsniveau hos investorerne på højde med Inditex og H&M, men lige nu er selskabets indtjeningsvækst højere, skriver Jyske Bank.

Den seneste lange periodes tunge prisfald på en stribe råvarer, herunder også guld og sølv, som Pandora bruger store mængder af i sin produktion, er også med til at give marginerne endnu et løft, mens den stærke dollar kan løfte omsætningen i kroner, skriver Jyske Bank.

- Vi løfter igen vores stadig konservative skøn for bruttomarginen med 50 basispoint efter yderligere fald i metalpriserne og hæver omsætningsskønnet på grund af den lidt stærkere dollar og en stigning med 50 basispoint i det sammenlignelige salg, hedder det i analysenotatet.

Banken hæfter sig desuden ved, at Pandoras amerikanske online-salg ser ud til at være kommet rigtig godt i gang, og sammenlagt giver det meget optimistiske forventninger til Pandoras regnskab for andet kvartal, hvor Jyske Bank venter en fremgang i driftsresultatet (EBIT) på 40 pct. eller mere.

For hele 2015 venter Jyske Bank et EBIT-resultat på 5604 mio. kr. mod 4072 mio. kr. i 2014 - svarende til en fremgang på 37,6 pct.