Aktier: Oliefald og flyaflysninger pressede de store indeks i rødt

De amerikanske aktieindeks tog tirsdag et skridt tilbage fra mandagens rekorder, da blandt andet pres på olieprisen gav faldende kurser.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

S&P 500-indekset faldt 0,7 pct., og Nasdaq Composite tabte 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset slap med et dyk på 0,3 pct.

De laveste oliepriser i 2017 kostede på kursen for store selskaber i sektoren såsom Schlumberger, Conocophillips og Chevron. Olieprisen er nu under 46 dollar per tønde for Brent-olie og under 43,50 dollar for WTI-olie. For begge er der tale om det laveste niveau siden november.

Luftfartsbranchen blev ramt af aflysninger i både det nordøstlige USA på grund af tordenstorme samt i Arizona, hvor temperaturen nærmer sig 48 grader, og det derfor er for varmt til at flyve. American Airlines tog for med et dyk på 3,3 pct., mens også aktier som United og Delta blev ramt.

Et tredje smerteområde var detailsektoren, som rammes af Amazon.coms planer om at opruste inden for tøjsalg. Til gengæld steg sundhedssektoren takket være medvind til flere biotekaktier.

På makrofronten var også kommentarer fra Robert Kaplan, chef for USA's centralbanks Dallas-afdeling, med til at presse aktiehumøret. Fed-chefen sagde, at inflationen holdes nede af teknologiudviklingen og globaliseringen, og at han har brug for at se mere bevis for fremgang i forbrugerpriserne, før han er klar til nye pengepolitiske stramninger oven på sidste uges renteløft.

- Begivenhederne i dag (på aktiemarkedet, red.) afspejler stigende bekymring blandt investorerne om Federal Reserves planlagte strammeplan - kontra hvad markedet siger, udtaler Bucky Helwig fra BB&T Wealth Management til Reuters.

Tirsdag bød ikke på nogen spændende nøgletal på det amerikanske marked.

Onsdag morgen indikerer de amerikanske futures fald på mellem 0,1 og 0,2 pct. i de tre store indeks.