Aktier: Nike kan se frem til løft i let grønt amerikansk marked

Investorerne får fredag mulighed for at reagere på sportstøjgiganten Nikes bedre end ventede regnskab, der tikkede ind efter lukketid torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Både efter- og formarkedet har taget godt imod regnskabet, der viste et ordinært overskud på 0,60 dollar per aktie for fjerde kvartal, der dækker over perioden marts til og med maj. Analytikerne havde til sammenligning sat næsen op efter et overskud per aktie på 0,50 dollar ifølge Reuters.

I formarkedet stiger aktien med 6,2 pct. Investorerne hæfter sig også ved, at Nike vil indgå et samarbejde med Amazon om at sælge særlige produkter på handelsplatformen.

Det ser også ud til at kunne blive en grøn dag for de tre toneangivende amerikanske indeks, da futures peger i retningen af en åbning med plusser på mellem 0,1 og 0,2 pct.

Indeksene faldt ellers torsdag, hvor S&P 500-indekset sluttede med et tab på 0,9 pct. Det tunge Dow Jones-indeks faldt knap 0,8 pct., mens Nasdaq-indekset dykkede 1,4 pct.

Investorerne får fredag en række økonomiske data, hvoraf flere er landet inden åbningen. Det gælder privatforbruget, der som ventet steg med 0,1 pct. i maj ifølge estimater fra Bloomberg News. Også centralbanken Federal Reserves foretrukne inflationsmål, PCE Core, landede som ventet på 1,4 pct. på årsbasis.

Blandt de lidende aktier i formarkedet er Cara Therapeutics, efter at et studie med selskabets middel til smertebehandling for patienter med osteoporose har vist skuffende resultater. Aktien daler med 27,1 pct. i formarkedet.