Aktier: Negative takter aftager gradvist

De foregående dages stærkt positive takter på de fjernøstlige aktiemarkeder forsvandt som dug for den opgående sol fredag morgen. Men i takt med at dagen er skredet frem, er kursfaldene reduceret, og enkelte markedet er slået om i positivt territorium.

Læs mere
Fold sammen

Indledende lagde kursfald på Wall Street en dyne af generel negativ stemning på morgenens handel, mens bekymringer over en fortsat styrkelse af yen trak yderligere ned i markedet.

- Stemningen på oliemarkedet har været en vigtig makroindikator for stemningen på aktiemarkedet for nylig. Bekymringerne over potentielle kreditmæssige problemer i tilfælde af et "lavere og længere oliescenario" er ved at nå toppen af den i forvejen temmelig lange liste af af makrofaktorer, der bekymrer investorerne i øjeblikket, siger chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

I Tokyo er den fortsatte styrkelse af yen højt på agendaen.

- Den stærkere yen er en byrde for de japanske markeder. Investorerne er bekymrede over effekten på indtjeningen, især hos eksportørerne, hvilket tynger markederne. Vi er ikke et sted, hvor vi kan købe (aktier, red.). Yen kan styrkes yderligere mod dollar, noterer chefstrateg Hideyuki Ishiguro fra Okasan Securities Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 1,5 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 1,4 pct.

I Hongkong følger Hang Seng-indekset delvist med ned. Hang Seng indekset falder 0,3 pct., mens Shanghai Composite og CSI falder henholdsvis 0,1 pct. og 0,2 pct.

Blandt de andre børser har såvel Seouls Kospi-indeks som Taipeis Taiex-indeks fået vendte de indledende fald til stigninger på henholdsvis 0,3 pct. og 0,3pct., mens Singapores Straits Times-indeks fortsat er i minus med 0,3 pct., og det australske ASX-indeks står til at lukke med et fald på 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger ved 6,30-tiden med stigninger på 0,1-0,2 pct.