Aktier: Marginale udsving i USA dækker over store kursudsving

De store amerikanske aktieindeks lukkede med marginale fald torsdag, mens investorerne venter på fredagens officielle jobrapport.

Læs mere
Fold sammen

Den kan nemlig være endnu et tegn på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, formentlig vil gå efter at sætte renten op på bankens rentemøde i december.

- Det eneste, der var sikkert i dag, var, at vi så betydelige kursudsving i begge retninger. Og hvis fredagens jobrapport indikerer en rentehævning i december, vil det kunne mærkes på markedet, siger Michael James, aktiechef hos Wedbush Securities, til Bloomberg News.

S&P 500 faldt torsdag med 0,1 pct. til indeks 2099,93, Dow Jones dykkede med 0,02 pct. til indeks 17.863,43, mens Nasdaq røg ned med 0,3 pct. til 5127,74.

Et af dagens fokuspunkter var Facebook, der kom med regnskab sent onsdag, så torsdag var den dag, hvor investorerne kunne "like" selskabets tal. Ifølge Bloomberg overgik selskabets omsætning analytikernes estimater, efter at Facebook har skærpet sine mobile reklameaktiviteter. Samtidig endte indtjeningen højere end ventet i markedet.

Aktien steg med 4,6 pct. til 108,76 dollar.

Også den amerikanske tøjkoncern Ralph Lauren havde en god dag på Wall Street. Ifølge Bloomberg var aktien oppe i den største stigning på en dag i mere end ni år - nemlig 16 pct., efter at koncernen kom med regnskab for andet kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16. Kvartalstallene slog analytikernes forventninger blandt andet på grund af sparetiltag.

Aktien endte med at stige med 14,9 pct. til 130,50 dollar.

Der var også solide fald til blandt andet Qualcomm, der producerer trådløst kommunikationsudstyr, og medicinalselskabet Valeant, der begge kom med skuffende regnskaber. Qualcomm faldt med 15,3 pct. til 51,07 dollar, mens Valeant kom lige efter med et fald på 14,4 pct. til 78,77 dollar.