Aktier: Mærsk sejlede modsat faldende C20

A.P. Møller-Mærsk skilte sig positivt ud i et ellers surt dansk aktiemarked onsdag, hvor eliteindekset C20 Cap endte dagen med et fald på 1,3 pct. til 999,73.

Når A.P. Møller - Mærsk i starten af maj fremlægger sit regnskab for første kvartal af 2016, vil konglomeratets containerforretningen og største division, Maersk Line, fremvise et tab på omkring 431 mio. dollar, svarende til over 2,8 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

William Demant og Vestas faldt mest blandt de store aktier, hvor også sværvægteren Novo Nordisk trak godt ned og bidrog til, at det danske marked klarede sig dårligere end resten af Europa.

- Der er generelt god aktivitet i markedet hele vejen rundt. Der er god volumen i mange af de store fondskoder. Der er tilfældigvis en del salgsordrer i det danske marked for tiden, og så har du Novo Nordisk, der trækker pænt ned, siger chefhandler Mads Zink fra Danske Bank til Ritzau Finans.

- Medicinalaktierne klarer sig onsdag dårligst i Europa, så det er en af grundene til, at Novo ligger lavere herhjemme, og den vægter så meget, at det danske marked kommer til at klare sig dårligere end de øvrige markeder i Europa, tilføjer han.

Novo Nordisk lukkede 1,4 pct. lavere i 372,40 kr., hvilket til dels blev opvejet af plusser til aktierne i A.P. Møller-Mærsk, der fik medvind efter annonceringen af, at fire af rederikoncernens konkurrenter har planer om at danne en containeralliance, der blandt andet skal omfatte containertrafik mellem Asien og Europa.

Mærsks B-aktie endte 2,4 pct. højere i 9455 kr. og steg dermed for sjette dag i træk.

- Alliancen er nok den store grund til, at Mærsk stiger. Man håber vel på, at der kommer noget bedre disciplin i markedet, og det er der en større sandsynlighed for med en sådan melding, siger Mads Zink.

NOVOZYMES FALDT EFTER REGNSKAB

Novozymes offentliggjorde før børsåbningen regnskabet for første kvartal, som bød på et driftsresultat på 950 mio. kr. mod analytikernes forventninger - der ifølge et estimat fra Ritzau Estimates - lød på et resultat på 958 mio. kr. Som følge af valutakursudviklingen nedjusterer Novozymes forventningerne til væksten målt i danske kroner til 1-3 pct. mod tidligere 3-5 pct.

Investorerne reagerede ved at sende aktien 1,8 pct. ned i 298,20 kr., hvilket Mads Zink betegner som fair, efter at aktien forud for regnskabet, tirsdag, steg næsten 4 pct.

- Novozymes er jo priset til perfektion, og resultatet i dag var i hvert fald ikke bedre end ventet. Der er ikke noget i regnskabet, som aktien bør stige på, og vi mener, at aktien var for dyr i forvejen. Så det er helt naturligt, at den sætter sig lidt på det regnskab og i lyset af stigningen tirsdag, siger Mads Zink.

Dagens største fald i C20 stod Vestas for med et fald på 3,2 pct. til 436,60 kr. Derefter fulgte William Demant, der endte dagen 2,8 pct. lavere i 679 kr., efter at den tirsdag havde sat kursrekord.

- Det er en aktie, som har haft det rigtigt godt i en periode. Der var meget fokus på den i forbindelse med sidste ugens høreapparatkonference i USA, hvor selskabet offentliggjorde nye produkter. Det steg den efter vores vurdering for meget på, og nu tilpasser den sig nok bare til det niveau, hvor den burde ligge. Vi mener stadigvæk den er for dyr på det her niveau, siger Mads Zink.

GENMAB OPJUSTEREDE

Biotekselskabet Genmab opjusterede forventningerne til 2016 på grund af et "robust" salg af kræftmidlet Darzalex. Selskabet regner nu med royaltyindtægter fra salget af Darzalex på 300-350 mio. kr. i år mod tidligere ventet 200-250 mio. kr. Opjusteringen til trods faldt aktien 2,5 pct. til 943 kr.

- Den opjustering var ventet af alle, og det er også derfor, at aktien reagerer, som den gør. Vi tror, der er plads til endnu en opjustering fra Genmab senere på året, siger Mads Zink.

TOPSIL MÅSKE PÅ VEJ TIL AT BLIVE SOLGT

Aktien i Topsil sprang i vejret onsdag eftermiddag efter nyheden om, at selskabet har fået ikke-bindende købstilbud, som selskabet har taget under overvejelse. Ved børslukketid var aktien steget 26,4 pct. til 0,30 kr.

En anden af de små aktier, Mols-Linien, steg endvidere 19,7 pct. til 76 kr. efter nyheden om, at selskabet alligevel ikke bliver taget af børsen 21. april, som selskabets storaktionærer ellers havde fået grønt lys til af Nasdaq OMX. En gruppe småaktionærers klage over beslutningen til Erhvervsankenævnet har fået opsættende virkning. Erhvervsankenævnet har dog endnu ikke taget stilling til, om fondsbørsens beslutning er korrekt eller ej.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk