Aktier: Dukkert til Coca-Cola efter regnskab

Coca-Cola er under pres i den indledende handel på det amerikanske aktiemarked onsdag. Overordnet er der ellers meget små udsving i de tre store amerikanske aktieindeks fra åbningen.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks ligger efter små ti minutters handel 0,02 pct. højere i 2101,35, efter at indekset tirsdag lukkede i det højeste niveau i år. Dow Jones-indekset stiger desuden 0,06 pct. til 18.063,53, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset har startet dagen med en marginalt fald på 0,06 pct. til 4937,28.

DUKKERT TIL COCA-COLA

Investorerne reagerer negativt på onsdagens regnskab fra Coco-Cola, som i den indledende handel er faldet 4,4 pct.

Selskabets regnskab viste et justeret resultat per aktie på 45 cent, hvilket var en snert bedre end ventet, idet analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News havde ventet et justeret resultat per aktie på 44 cent. Omsætningen i kvartalet på 10,3 mia. dollar var samtidig lige i øjet i forhold til forventningerne.

INTEL I FOKUS EFTER REGNSKAB

Chipproducenten Intel bliver endvidere handlet for første gang i den regulære handel, efter at selskabet tirsdag efter amerikansk børslukketid kom med regnskab for første kvartal. Aktien handles med et plus på 0,2 pct.

Regnskabet viste et nettooverskud på 2,05 mia. dollar, eller 42 cent per aktie, hvilket var mere end analytikernes estimat på 37 cent ifølge Bloomberg News. Til gengæld skuffede toplinjen, og Intels forventning om en omsætning på 13,5 mia. dollar i andet kvartal lå ligeledes markant under forventningerne i markedet om en omsætning på 14,2 mia. dollar.

Intel kunne desuden oplyse, at det vil skære 12.000 ansatte som led i en omstrukturering, hvor selskabet i højere grad vil fokusere på nye forretningsområder.

EU ÅBNER SAG MOD GOOGLE

Der kan også komme opmærksomhed om Google, efter at Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, har besluttet at åbne en ny sag mod selskabet for konkurrenceforvridende aktiviteter med det mobile styresystem Android. Aktien i søgemaskinens ejer, Alphabet, falder 0,1 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk