Aktier: Mærsk er agterlanterne i rødt C20 Cap

For tredje dag på stribe tager A.P. Møller-Mærsk-aktierne pladserne i bunden af C20 Cap-indekset, og det er igen usikkerhed om indtjeningen i containerrederiet Maersk Line, der tager fokus.

Læs mere
Fold sammen

Ved middagstid falder det danske eliteindeks med 0,6 pct. til 1023,15, og det er blandt andet et stort fald i begge Mærsk-aktier, der tynger det danske eliteindeks, som dog er påvirket af fald i 16 ud af 20 aktier.


Mærsk A-aktien falder 3,3 pct. til 13.600 kr., mens B-aktien drysser 3,2 pct. til 14.010 kr.


Det er ifølge Jyske Bank de historiske lave fragtrater på den meget vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa, som fortsat tager fokus blandt investorerne og kan være årsagen til, at Mærsk-aktierne igen er pressede i tirsdagens handel.

- Der er helt sikkert nogle, der er skræmt over, at raterne er så lave, som de er, og at ratestigningerne fra rederierne ikke har slået igennem, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.


Han peger også på regnskabet fra Kuehne+Nagel, der er offentliggjort onsdag morgen. Den schweiziske koncern er godt nok primært konkurrent til DSV, men da schweizerne også gør sig inden for søfragt, er regnskabet også blevet læst med Mærsk-briller.


Den schweiziske koncern kunne melde om et fald i volumen inden for søfragt på 0,7 pct. i første kvartal og nedjusterede i forbindelse med regnskabet forventningerne til markedsvæksten i år inden for søfragt til 3-4 pct. fra 4-5 pct.

Men hos Jyske Bank mener man ikke, at tallene fra Kuehne+Nagel bør give anledning til bekymring. Banken mener, at der er positive signaler regnskabet, hvilket ikke bør presse Mærsk-aktien så voldsomt. Oven på regnskabet fra Kuehne+Nagel har Jyske Bank gentaget sin købsanbefaling af Mærsk og løftet kursmålet med 500 kr. til 16.500 kr.


- Vi synes stadigvæk, at første kvartal har været fantastisk godt for Maersk Line, for lave bunkeromkostninger og differencen i forhold til raterne er fortsat gunstigt, så der er et godt regnskab på vej, spår Martin Munk.

DSV-aktien ser også ud til at være tynget af signalerne i regnskabet fra Kuehne+Nagel, men heller ikke her mener Jyske Bank, at regnskabstallene bør give anledning til bekymring for DSV forud for regnskabet for første kvartal, der lander 30. april.


DSV-aktien falder 1,1 pct. til 228,90 kr. ved middagstid.


Mens der er stryg til transportaktierne, er der derimod anderledes positive toner omkring forsikringskoncernen Tryg, der onsdag præsenterer regnskab for første kvartal. Forud for den begivenhed, hvor der kan være udsigt til pæne regnskabstal som følge af en mild vinter, har den schweiziske storbank UBS indledt dækning af Tryg med anbefalingen "neutral" og et kursmål på 800 kr.


Tryg-aktien stiger 0,8 pct. til 850,50 kr.

I toppen af indekset finder man også medicoselskabet Coloplast, der fortsætter de seneste dages fremfærd. Tirsdag er medvinden trukket af, at norske DNB Markets har hævet anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet bliver hævet med 20 pct. til 650 kr.


Coloplast-aktien stiger 0,9 pct. til 566,50 kr. og ligger ved middagstid i rekordterræn.


Der er også udsigt til rekord for smykkekoncernen Pandora, der stiger 0,8 pct. til 677,50 kr., hvilket dog sker uden selskabsspecifikke nyheder.

Uden for C20 Cap-indekset er der fokus på Ringkjøbing Landbobank, da Jyske Bank har indledt dækning af den vestjyske bank med en anbefaling, der hedder "stærkt køb", og et kursmål på 1630 kr.

Ringkjøbing Landbobank stiger 1,9 pct. til 1391 kr.


/ritzau/FINANS