Aktier: Kursfald udløst af Federal Reserves referat

Der er kursfald på så godt som alle aktiebørser i Fjernøsten torsdag morgen, hvor markederne reagerer på en forhøjet sandsynlighed for en forestående renteforhøjelse fra den amerikanske centralbanks side.

Læs mere
Fold sammen

I Tokyo rammer de amerikanske renteudsigter hårdere end den positive virkning af den i den forbindelse svækkede japanske yen, mens de mange nye markeder bliver sendt til tælling af frygt for en styrket dollar.

»Investorerne bør undgå nyinvesteringer i de nye markeder, fordi deres respektive valutaer og aktier vil komme under et stort pres fra den stærkere dollar,« vurderer chefstrateg Komsorn Prakobphol fra Tisco Financial Group i Bangkok over for Bloomberg News.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,3 pct. trods en svækkelse af yen til op mod 110 yen per dollar.

De kinesiske markeder på fastlandet er eneste aktiebørser i plus. Det er dog ikke som følge af udviklingen i USA men en reaktion på den kinesiske præsident Xi Jinpings ønske om at reducere de statsejede virksomheders kapacitet.

»Reformerne på udbudssiden med begrænsning af overkapaciteten er en af de få lyspunkter i markedet, og handlerne er fokuseret på tematiske investeringer. Med en økonomi i et stadigt dødvande, er der umiddelbar mulighed for stigninger i aktierne,« vurderer investeringsstrateg Dai Ming fra Hengsheng Asset Management i Shanghai ifølge Bloomberg News.

Shanghai Composite øger 0,4 pct., mens CSI 300-indekset handles med et plus på 0,2 pct. Hang Seng i Hongkong falder til gengæld 0,5 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks med et fald på 0,6 pct., mens Taiwans Taiex-indeks falder 0,9 pct. og Singapores Strait Times dropper 0,8 pct.

ASX-indekset i Sydney slutter med et minus på 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger klokken 06.45 torsdag med fald på 0,2 pct.