Aktier: Kursfald og stigende tvivl om positiv trend

Der er kursfald på de fleste aktiebørser i Fjernøsten fredag morgen.

Foto: KAZUHIRO NOGI. Der er kursfald på de fleste aktiebørser i Fjernøsten fredag morgen.
Læs mere
Fold sammen

De svage regnskaber fra de asiatiske selskaber har øget tvivlen om det positive syn på de asiatiske aktier, som har løftet papirerne fra februars lavpunkt. Svaghedstegn i den globale økonomi og skuffende virksomhedsindtjening har øget bekymringerne om, hvorvidt centralbankerne vil være i stand til effektivt at sætte gang i væksten.

»Efter stigningerne i marts og april, ser tingene i stigende grad lidt usikre ud. Der er ikke meget positiv overbevisning tilbage i markedet, der stadig ligger under for centralbankernes vurdering og valutakursudviklingen. Regnskabssæsonen i Japan har ikke været speciel god,« vurderer investeringsdirektør Oliver Lee fra Old Mutual Global Investors i Hongkong ifølge Bloomberg News.

I Tokyo falder det toneangivende Nikkei 225-indeks 0,9 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 0,7 pct.

I Kina er markederne lidt mere balancerede, idet Shanghai Composite ligger med et marginalt fald og CSI 300-indekset med en lige så marginal stigning. Hang Seng i Hongkong dropper til gengæld 0,8 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger lidt før klokken 06.00 fredag med fald på 0,3 pct.