Aktier: Kun to aktier i plus i surt aktiemarked

De positive bevægelser på det danske aktiemarked er få og relativt små, for så vidt gælder de tunge aktier i C20.

Derimod er de negative reguleringer i indekset for enkelte selskaber noget større.

En vending i USA sendte aktiemarkederne i Asien og sidenhen Europa i rødt, og nervøsiteten for den globale vækst lurer under overfladen og er torsdag dukket op til overfladen tilsat en god portion frygt for en amerikansk renteforhøjelse allerede på september-mødet i næste uge i centralbanken.

Torsdag middag ligger det danske C20-Cap-indeks med et fald på 0,7 pct. i 983,76.

Vestas og Genmab holder uden selskabsspecifikke nyheder lige næsen i plus med marginale stigninger på 0,08 pct. til henholdsvis 644,50 kr. og 358,90 kr.

Den opmærksomhed, som Mærsk-aktierne fik efter onsdagens kapitalmarkedsdag, hjælper ikke på kurserne torsdag, hvor A.P. Møller-Mærsk B falder 0,9 pct. til 11.150 kr.

Selv om der ikke kom markante nyheder frem på dagen, så vurderer Michael Borre, senioraktierådgiver i Nordea, at nyhederne helt klart var til den positive side.

I bunden af indekset ligger Carlsberg, der falder 2,6 pct. til 494,80 kr., sammen med FLSmidth, der sætter sig små 2 pct. til 241,20 kr.

Onsdagens kursmedvind til FLSmidth på 1,2 pct. fra en russisk ordre til en værdi af 600 mio. kr. er glemt igen, og den overordnede frygt for indtjeningen og udviklingen i råvareselskaberne, der er koncernens kunder, tynger.

Novo Nordisk sætter sig 0,9 pct. til 372,80 kr. Medicinalkoncernen har fået sænket sit kursmål af finanshuset Jefferies til 410 kr. fra 440 kr.

Uden for C20 er der ikke opdrift til SAS-aktien, der ellers har fået en belønning fra Swedbank for tirsdagens regnskab. Den svenske storbank løfter anbefalingen til "neutral" fra tidligere "reducer". SAS flyver uændret rundt til en kurs på 12,2 kr. i København.

Godt nyt til GN Store Nord fra USA hjælper ikke kursen, der sætter sig 0,4 pct. til 117,40 kr.

Selskabets hørepparatdivision, GN Resound, noterede yderligere fremgang i markedsandelen i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i august, viser en opgørelse fra finanshuset Sanford C. Bernstein. GN Resound har nu lagt mere end 10 pct.point til sin markedsandel i segmentet siden indgangen til sidste år.

Harboes Bryggeri leverer tal for bryggeriets første kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16. Harboes falder med 0,5 pct. til 100 kr. inden regnskabet.

Københavns Lufthavne stiger 0,8 pct. til 3595 efter passagertal for august.

Den forholdsvis kolde og våde sommer fik gang i trafikken i Københavns Lufthavn. I august steg antallet af passagerer med 5,5 pct. til 2.575.957, der rejste fra eller via lufthavnen. Og samlet får det nu sommeren 2015 til at indgå i lufthavnens rekordbog som den bedste med 7,8 mio. passagerer i de tre sommermåneder.

I juni, juli og august blev der sluset 275.000 flere passagerer gennem lufthavnen end i fjor. Det svarer til en stigning på 3,6 pct.