Aktier: Jyske Bank tager toppen med friske tal

Samlet begynder det danske aktiemarked ugen med et plus i C20 Cap-indekset på 0,7 pct. til 981,3.

Jyske Bank oplyser mandag morgen, at banken er kommet ud af fjerde kvartal 2915 med et overskud før skat på 1075 mio. kr. mod et underskud på 301 mio. kr. i kvartalet i 2014. Bankaktien har lagt sig i toppen af eliteindekset og i øvrigt det samlede danske aktiemarked med en stigning på 7,8 pct. til 299,20 kr. Jyske Bank kommer med det endelige årsregnskab 23. februar.

Samlet starter ugen ud med et plus i C20 Cap-indekset på 0,7 pct. til 981,3. Og aktiemarkederne glider med på bølgen med højere oliepriser, sidste uges muntre toner fra Den Europæiske Centralbank-chef samt forholdsvise positive nøgletal fra USA. Og mandag ser det ud til, at fremgangen vil fortsætte.

- Jeg venter, at vi kommer til at se lidt af det samme, som vi så i fredags. Der er en øget risikovillighed, og der er fortsat fokus på olieprisen, siger Jesper Bamberger, der er senioraktierådgiver hos Nordea, til Ritzau Finans.

- Der kommer få nøgletal i dag - markedet lader primært op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på onsdag. Men vi er lige på nogle bundniveauer, som jeg ikke mener, at markedet er færdig med at teste, siger senioraktierådgiveren.

A.P. Møller-Mærsk tog revanche i fredagens marked i takt med stigningen i olieprisen. Men prisen falder igen mandag morgen og aktierne i Mærsk ligger i bunden, der begge falder med omkring 0,5 pct.

FLSmidth var fredagens største højdespringer med en stigning på 6,6 pct. til 234 kr. Selskabet har gennem længere tid også har haft det svært og er blevet hårdt ramt af afmatning i mineindustrien. Og mandag morgen falder FLS igen tilbage - med et fald på 0,3 pct. til 233,20 kr.

- De aktier vil fortsat være under lup. Mærsk og FLS er blandt de aktier, der har været hårdest ramt på grund af faldende råvarepriser, siger Jesper Bamberger.

Den danske regnskabssæson skyldes for alvor i gang om en uge - men allerede onsdag kommer storbanken Nordea med regnskab for fjerde kvartal. Finanshuset UBS har sænket kursmålet for aktien til 69,94 kr. fra 76,32 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "neutral". Det fremgår af data fra Bloomberg News. Aktien ligger uændret i 71,20 kr. mandag morgen.

Samtidig har UBS set på Danske Bank. Her er det blevet til en reduktion af kursmålet til 173 kr. fra 181 kr. Men også her gentages anbefalingen "neutral". Danske Bank er regnskabsaktuel 2. februar. Danske Banks aktie stiger med 0,8 pct. til 182,50 kr.

- Indtil de danske regnskaber for alvor begynder at komme er det de udenlandske, vi tager bestik af, og hvad vi kan trække ud af dem, siger Nordeas senioraktierådgiver.

Udenfor eliteindekset kommer der tirsdag regnskaber for første kvartal fra Rias og RTX, der henholdsvis ligger uændret og stiger med 4,3 pct. til 84 kr. Og onsdag kommer der tal for fjerde kvartal fra NNIT og Ringkjøbing Landbobank, der henholdsvis stiger med 1,4 pct. til 182,50 kr. og 1,0 pct. til 1470 kr.

Fokus kan der også komme på SP Group, som søndag meddelte, at man opjusterer forventningerne til resultatet for 2015 til et resultat før skat og minoriteter i niveauet 80 mio. kr. Det er 5 mio. kr. mere end de tidligere forventninger. Forventningerne til omsætningen fastholdes i niveauet 1,3 mia. kr.

Opjusteringen sker ifølge koncernen på baggrund af en stærk afslutning på året, hvor specielt salget af egne produkter inden for ergonomiske måtter, guide wires og komponenter til staldventilation steg mere end forventet.

SP Group stiger med 5,7 pct. til 354 kr. mandag morgen.