Aktier: Jobtal gav beherskede stigninger

Beherskede stigninger prægede de amerikanske aktiebørser fredag efter offentliggørelsen af en større stigning i jobskabelsen i den amerikanske økonomi i februar end ventet.

Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks sluttede dagen 0,3 pct. højere i 1999,99. Det var fjerde dag i træk med stigninger, hvilket ikke er set magen siden oktober. Indekset sluttede samtidig over gennemsnitsniveauet gennem de sidste 100 dage for første gang i 2016 - og i det højeste niveau siden januar.


Dow Jones-indekset steg endvidere 0,4 pct. til 17.006,77. Det var første gang indekset lukkede over 17.000 i otte uger. På Nasdaq-børsen steg det ledende indeks endvidere 0,2 pct. til 4717,02.


Fredagens jobrapport viste en jobskabelse uden for landbruget på 242.000 i årets anden måned. Der var kun ventet 195.000 nye job ifølge et estimat fra Bloomberg, og samtidig blev tallet for januar revideret opad med 21.000 job.

Overordnet må markedets reaktion på rapporten dog betegnes som behersket.


- Reaktionen kunne have været kraftigere, hvis ikke markedet var steget så meget forud for rapporten. Dette er et konstruktivt tal for markedet. Det giver investorerne noget tillid til vækst fremadrettet, siger Nick Kalivas, aktiestrateg hos Invesco Powershares til Bloomberg News.


Med til at dæmpe reaktionen var også, at lønudviklingen viste sig at være vokset mindre i februar end ventet.


Selskabsspecifikt var der fokus på biografkæden AMC Entertainment efter annonceringen af købet af konkurrenten Carmike Cinemas. Investorerne var begejstrede og handlede AMC og Carmike op med henholdsvis 5,1 og 16,5 pct.


Energiselskabet Chesapeake havde også en god dag på børsen, efter nyheden om at selskabet er gået med til at samarbejde med myndighederne i en undersøgelse af snyd med udbud inden for borerettigheder. Aktien steg 23 pct. onsdag og 26 pct. torsdag, og fredag blev det til en stigning på 19 pct.

Blandt taberne i fredagens handel fandtes H&R Block, der udbyder skatterådgivning. Ef skuffende regnskab sendte aktien ned med 15,6 pct.


/ritzau/FINANS