Aktier: ISS topper marked i forårshumør

Foråret fortsætter på det danske aktiemarked, der stiger torsdag. ISS ligger i front på efterveerne af onsdagens regnskab. Medvind fra USA onsdag aften forplantede sig til Asien og giver positive forårsvinde i Europa torsdag.

Foto: Søren Bidstrup. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset faldt marginale 0,02 pct. onsdag, men stiger efter ti minutters handel torsdag med 0,3 pct. til indeks 1010,44 - 14 pct. højere end årets bund på 883 for mindre end en måned siden - nærmere bestemt 9. februar.

Regnskabssæsonen for de store aktier blev overstået med onsdagens regnskab fra ISS, men der er stadig mindre selskaber, der mangler at rapportere. ISS faldt onsdag, men stiger 1,3 pct. torsdag til 2365,0 kr.

Torsdag morgen har Boconcept leveret et regnskab for tredje kvartal med endnu en opjustering. Aktien stiger til 510 kr. - 2,9 pct. Det højeste niveau siden 2009.

Santa Fe Group - resterne af gamle hæderkronede Østasiatisk Kompagni - offentliggjorde regnskab for sidste år. Det resulterede i et underskud på 3,4 mio. euro og var ledsaget af meldinger om udfordrede markedsbetingelser på selskabets markeder. Aktien falder 3,3 pct. til 62 kr.

Zealand Pharma modtager markedets dom for efter børstid onsdag at have oplyst, at et fase 2-forsøg med et middel mod følgeskader fra blodpropper ikke har nået sit ellers tænkte effektmål. Zealand-aktien falder 5,9 pct. til 112,50 kr.

Blandt de større selskaber fortsætter Mærsk-aktierne frem i kølvandet på en stabilisering i olieprisen. Mærsk B stiger 0,2 pct. til 9260 kr.
Futuresprisen på den europæiske referenceolie, Brent, steg onsdag 0,3 pct., men falder dog 0,5 pct. torsdag morgen. Prisen er dog relativ stabil og i det højeste niveau siden slutningen af januar.

Novo Nordisk falder 0,4 pct. til 364,40 kr. efter Jyllands-Postens omtale af de kendte problemer for selskabet i Kina. Novo Nordisk bliver hårdt presset på det kinesiske marked, hvor særligt ærkerivalen Sanofi har bidt sig godt og grundigt fast på det vigtige og hastigt voksende marked for basalinsulin, skriver avisen.

/ritzau/FINANS