Aktier: Indledende positivt marked i Asien er vendt til minus

Læs mere
Fold sammen

Der er generelle kursfald på de fjernøstlige aktiemarkeder tirsdag.

Efter en ellers positiv start på dagen, hvor handlen blev bundet op på de stigende aktiekurser på Wall Street mandag, vendte stemningen i formiddagens løb uden anden grund, end at kurserne stod til en korrektion efter de seneste ugers stigning.

- ISM data giver støtte til Federal Reserves ønske om at forhøje renten. Den svagere yen, indtjeningsforventningerne og håbet om en reform af virksomhedernes politik er årsagen bag det mange dages lange kurshop. Visse dele af markedet virker dog anstrengt, og vi kan se en korrektion på et tidspunkt, siger chefstrateg Toshihiko Matsuno fra SMBC Friend Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

I Tokyo er yen svinget tilbage til udgangspunktet mod dollar efter at have ramt 125 yen per dollar inden den indledende handel. Det gav i første omgang anledning til stigende aktiekurser, men markedet vendte, og ved japansk frokosttid er der minus i de ledende indeks.

I Kina er der også tilbageholdenhed i aktiemarkeder. De særdeles store udsving gennem den seneste uge har spredt en vis nervøsitet i markedet, og nu ses der frem mod fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Til gengæld falder markedet i Hongkong efter fald i især den finansielle sektor.

De amerikanske aktiefutures ligger tirsdag morgen med fald på under 0,1 pct. i den asiatiske handel.